ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καρότο και μαστίγιο Κασσελάκη – Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Καρότο και μαστίγιο Κασσελάκη – Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καρότο και μαστίγιο κρατούσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, η οποία κινήθηκε σε σχετικά ήπιους τόνους.

Από τη μία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε στα μέλη της ότι «θα τα ταράξει στη συλλογικότητα» - ήδη προγραμματίστηκαν συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας για την Τετάρτη και την Πέμπτη αντιστοίχως- κι από την άλλη τα απείλησε με διαγραφές στην περίπτωση που η κριτική τους δεν μένει εντός των οργάνων και δεν ξεκαθαρίζεται ότι αποτελεί προσωπική τους άποψη.

Οι καμπάνες χτυπούν ήδη ηχηρότερα για τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ήταν κι ο πιο θορυβώδης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αν και είναι αρκετοί ακόμα που μπορεί να μην το έθεσαν ευθέως αλλά θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ηγεσίας.

Παραλλήλως, ισχυρίζονται πως ήταν πολύ περισσότερα από 80 τα μέλη της Κ.Ε. που ήθελαν να υπογράψουν το κείμενο αμφισβήτησης των επιλογών Κασσελάκη, ωστόσο καταλογίζουν στο κλίμα τρομοκρατίας που, κατά τη γνώμη τους, επικρατεί στην Κουμουνδούρου το ότι δεν το έπραξαν.

«Με όσα έχουν συμβεί πολλοί φοβούνται για τις δουλειές τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποιοι στο CNN Greece.

Η πρόταση, πάντως, Κασσελάκη για κατάργηση των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών και η αντικατάστασή τους από Δημοτικές και Περιφερειακές δεν βρίσκει σύμφωνους κι αρκετούς προεδρικούς οι οποίοι σημειώνουν με νόημα πως είναι ακριβώς αυτές οι οργανώσεις που «τρέχουν» στις εκλογές και δίχως αυτές χάνεται η άμεση επαφή των μελών με το κόμμα, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Αβέβαιο, εξάλλου, παραμένει το μέλλον της «Αυγής» αφού, όπως πληροφορούμαστε, οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με κανένα από τα τρία σχέδια (αυτοδιαχείριση, συνδιαχείριση, απορρόφηση από το κυριακάτικο φύλλο με μειωμένες αποδοχές) που τους προτάθηκε την Παρασκευή από τον κ. Κασσελάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο κι ενώ υπήρχε σχετικός προγραμματισμός είναι αβέβαιο αν τελικώς θα τους συναντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Δευτέρα στα γραφεία της εφημερίδας ή στο γραφείο του.

Την ίδια ώρα, έπιασε ήδη δουλειά - συνεδρίασε την Κυριακή - η Οικονομική Επιτροπή (Αλεξιάδης Τρύφωνας, Κασιμάτη Νίνα, Κασσάρας Γιώργος, Μελαχροινός Παναγιώτης, Πούλου Γιώτα, Σκούφας Βαγγέλης, Χρηστίδου Ραλλία) η οποία για πρώτη φορά όρισε το συγκεκριμένο όργανο μολονότι αυτό προβλέπεται από το καταστατικό (άρθρο 44).

Η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό, ο οποίος εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή, παρακολουθεί την πορεία των οικονομικών του κόμματος κι ελέγχει τον οικονομικό διευθυντή, εν προκειμένω τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα στις 08:30 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ