ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τα στοιχεία που τον «καίνε»

Την Πέμπτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τα στοιχεία που τον «καίνε»

Ο συλληφθείς στη μεταγωγή του στις δικαστικές Αρχές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προθεσμία για την Πέμπτη (11/7) προκειμένου να απολογηθεί πήρε ο φερόμενος ως εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό, την ώρα που έρευνες της Αστυνομίας για να φωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης συνεχίζονται. 

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί από την οικία του 44χρονου. Συγκεκριμένα οι Αρχές εντόπισαν πυρίτιδα στο τσαντάκι μέσης που εντοπίστηκε στο σπίτι του και εντός του οποίου φέρεται να είχε τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε τον τοπογράφο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί, δεν έχουν καταφέρει, ακόμη να εντοπίσουν τα όπλα, όπως και τη μηχανή με τις πλαστές πινακίδες στην οποία επέβαινε.

Παράλληλα ερευνώνται με λεπτομέρεια οι οικονομικές συναλλαγές που είχε ο φερόμενος ως δράστης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως και τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να δουν με ποια πρόσωπα είχε επικοινωνία.

Ακόμη αναζητούν νέες μαρτυρίες που να τον συνδέουν με ταξίδια στη Μύκονο, το επίμαχο μάλιστα διάστημα που οι αρχές εκτιμούν ότι έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου.

Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό που απ' ότι φαίνεται πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου για την εκτέλεση του 54χρονου . Στο κάδρο των αρχών βρίσκονται τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού της Μυκόνου που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εκτιμούν ότι η μαφία της Μυκόνου στην οικοδομή, τα τοπογραφικά αλλά και η αλλαγή χρήσης γης - θέματα δηλαδή με τα οποία είχε ασχοληθεί ο τοπογράφος - προκάλεσαν αντιδικία με κάποιον ή με κάποιους που έδωσαν την εντολή να βγει ο τοπογράφος από τη μέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ