ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Κανένα κίνητρο» λένε οι εισαγγελείς για τον 17χρονο που έσφαξε την οικογένειά του

Ιταλία: «Κανένα κίνητρο» λένε οι εισαγγελείς για τον 17χρονο που έσφαξε την οικογένειά του

Ιταλοί αστυνομικοί 

(AP Photo/Luca Bruno)

Μυστήριο συνεχίζει να τυλίγει την οικογενειακή τραγωδία που διαδραματίστηκε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Μιλάνο της Ιταλίας με τον17χρονο να ομολογεί την δολοφονία του πατέρα του, της μητέρας του αλλά και του 12χρονου αδερφού του.

Ο ανήλικος μακελάρης ομολόγησε ότι δολοφόνησε την οικογένειά του χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Παντέρνο Ντουνιάνο, στα βόρεια του Μιλάνου.

«Κανένα κίνητρο» λένε οι εισαγγελείς

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο δράστης είπε στους εισαγγελείς ότι «στο σπίτι ένιωθε σαν ξένος» και ότι «δεν ένιωθε καλά, αλλα δεν ειχε βίαιες διαθέσεις κατά των γονιών ή του αδελφού του».

Οι παππούδες του 17χρονου, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, τόνισαν ότι «αισθάνονται οίκτο και τον συμπονούν» και πως «είναι διατεθειμένοι να τον συναντήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος κάλεσε αργά τη νύχτα την Αστυνομία λέγοντας πως σκότωσε τον 51χρονο πατέρα ο οποίος είχε μόλις είχε μαχαιρώσει την σύζυγο του 49 ετών και τον μικρό του αδελφό ηλικίας 12 ετών.

Ωστόσο οι αρχές εξ αρχής υποψιάστηκαν ότι ο 17χρονος ενδέχεται να είναι ο δολοφόνος όλης της οικογένειας.

Το μαχαίρι βρέθηκε έξω από το σπίτι και εξετάζεται αν είναι συμβατό με αυτό το οποίο προξένησε τα θανατηφόρα τραύματα.

Ο έφηβος μαχαίρωσε θανάσιμα πρώτα τον αδελφό του, ενώ κοιμόταν, και στην συνέχεια την μητέρα και τον πατέρα του οι οποίοι, στο μεταξύ είχαν ξυπνήσει και είχαν μπεί στο υπνοδωμάτιο των παιδιών τους.

Όταν οι καραμπινιέροι έφτασαν έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογενεια, βρήκαν τον δράστη να κάθεται στον τοίχο της αυλής, σιωπηλό, με το μαχαίρι γεμάτο αίμα, δίπλα στα πόδια του.

Τα θύματα του 17χρονου βρέθηκαν φορώντας νυχτικά, στο υπνοδωμάτιο του 12χρονου, ο οποίος είχε δεχτεί και την πιο άγρια επίθεση, όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας της Μόντσα, Κλαούντιο Γκιτάρντι.

Ο πατέρας ήταν ιδιοκτήτης μιας ιστορικής κατασκευαστικής εταιρείας πολύ γνωστής στην περιοχή και η οικογένεια θεωρούνταν ευκατάστατη.