ΚΟΣΜΟΣ

Λάρι ο γάτος: Αποκτά παρέα στη Ντάουνινγκ Στριτ με απόφαση Στάρμερ - Μια γάτα Σιβηρίας

Λάρι ο γάτος: Αποκτά παρέα στη Ντάουνινγκ Στριτ με απόφαση Στάρμερ - Μια γάτα Σιβηρίας

Ο Λάρι ο γάτος της Ντάουνιγκ Στριτ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Mark Large/Pool photo via AP, file

Συγκάτοικο θα αποκτήσει ο Λάρι ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ που θα είναι το νέο κατοικίδιο της οικογένειας Στάρμερ.

Όπως αποκάλυψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επέτρεψε στα παιδιά του να αποκτήσουν μια γάτα μετά από ένα ένα μακρύ καλοκαίρι σκληρών διαπραγματεύσεων για σκύλο.

Ο γιος και η κόρη του ήθελαν έναν Γερμανό ποιμενικό, αλλά κατάφερε να τους πείσει να προτιμήσουν μία γάτα της Σιβηρίας.

Ήδη η οικογένεια είχε μία γάτα που ονομάζεται ΤζοΤζο. Ο Λάρι είναι γνωστός για την αγάπη του να κυνηγά τα ποντίκια.

Ο προκάτοχός του Ρίσι Σούνακ είχε κατά τη θητεία του στη Ντάουνινγκ Στριτ ένα Λαμπραντόρ τη Νόβα.

Ο Λάρι έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 αφού υιοθετήθηκε από καταφύγιο του Μπάτερσι στο νότιο Λονδίνο.

Είχε «στρατολογηθεί» από τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να απαλλάξει την πρωθυπουργική κατοικία από τα ποντίκια, γι' αυτό και του δόθηκε το επίσημο αξίωμα του «Αρχικυνηγός Ποντικών».

Ο ίδιος ο Κάμερον προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες ότι δεν τα πήγαιναν καλά με τον Λάρι. Οι δημοσιογράφοι πάντως, που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ, είπαν από την αρχή ότι ο Λάρι ήταν πολύ φιλικός μαζί τους.

Ερωτηθείς από το AFP με αφορμή την 10η επέτειο την άφιξής του στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Λάρι (μέσω του προσώπου εκείνου που χειρίζεται τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αποκάλυψε το μυστικό της μακροβιότητάς του:

«Το βασικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ. Οι πολιτικοί απλώς συγκατοικούν μαζί μου για λίγο μέχρι να απολυθούν. Όλοι τους αντιλαμβάνονται, αργά ή γρήγορα, ότι εγώ είμαι αυτός που κάνει κουμάντο εδώ μέσα».