ΚΟΣΜΟΣ

«Σκοτώστε τους πριν τους απελευθερώσουν» - Οδηγίες της Χαμάς να γυρίσουν οι όμηροι σε φέρετρα

«Σκοτώστε τους πριν τους απελευθερώσουν» - Οδηγίες της Χαμάς να γυρίσουν οι όμηροι σε φέρετρα

Οι έξι Ισραηλινοί όμηροι που εντοπίστηκαν νεκροί από τον στρατό στη Γάζα

The Hostages Families Forum via AP

Μέρος της νέας στρατηγικής της Χαμάς απέναντι στους ομήρους αποτελεί ο θάνατος των έξι ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.   

Ο εκπρόσωπος Ταξιαρχιών αλ Κασάμ της Χαμάς, Αμπού Ουμπέιντα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι μαχητές της Χαμάς που φρουρούσαν Ισραηλινούς ομήρους έλαβαν πρόσφατα οδηγίες να τους εκτελέσουν εάν οι ισραηλινές δυνάμεις πλησιάσουν την τοποθεσία τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέες οδηγίες εκδόθηκαν μετά το περιστατικό στο Νουσεϊράτ, την επιχείρηση της 8ης Ιουνίου για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων στην κεντρική Γάζα.

«Λέμε σε όλους ξεκάθαρα ότι μετά το επεισόδιο του Νουσεϊράτ, δόθηκαν νέες οδηγίες στους μουτζαχεντίν που είχαν ανατεθεί να φρουρούν τους κρατούμενους σχετικά με την αντιμετώπισή τους εάν ο στρατός κατοχής πλησίαζε τον τόπο κράτησής τους» είπε χαρακτηριστικά.

Οι έξι όμηροι που ανασύρθηκαν το Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν λίγες μέρες πριν τους βρουν τα στρατεύματα, σύμφωνα με αυτοψία και τον ισραηλινό στρατό, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ανέφερε ότι βρέθηκαν νεκροί με μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Η επιμονή του Νετανιάχου στην απελευθέρωση των κρατουμένων μέσω στρατιωτικής πίεσης αντί να συνάψει συμφωνία θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους μέσα σε φέρετρα και οι οικογένειές τους θα πρέπει να επιλέξουν αν είναι νεκροί ή ζωντανοί», προσθέτει ο Αμπού Ομπέιντα.

Στην αρχή του πολέμου, ο Αμπού Ομπέιντα είχε απειλήσει να εκτελέσει Ισραηλινούς ομήρους και να δημοσιοποιήσει πλάνα από τις δολοφονίες.