ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά και την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη συγκέντρωση των Ποντίων, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Η εξαρχής φορτισμένη συζήτηση οξύνθηκε περισσότερο από τις αντεγκλήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ποιος «όπλισε» το χέρι των τραμπούκων με το Νίκο Φίλη να δέχεται πυρ ομαδόν ότι είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης λόγω των δηλώσεων του για τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Να συνέλθετε γρήγορα, μην κάνετε τη Βουλή αρένα», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η ΝΔ που προσανατολιζόταν να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή, λόγω και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και για να μην «κάψει» το χαρτί αυτό τόσο νωρίς, επιλέγοντας την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης την οποία θα υπογράφει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών». Κόντρα στο ρεύμα πήγε η Άννα Βαγενά από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το άρθρο που αφορά στη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του Μεγάρου Μουσικής, όπως και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ που υπερψήφισε, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ είπαν «όχι». Το άρθρο καταψήφισε και η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ, την ώρα που το κόμμα της το υπερψήφισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ