ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επεισοδιακής συνεδρίασης της ΚΟΕΣ - Οι εκρηκτικοί διάλογοι

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επεισοδιακής συνεδρίασης της ΚΟΕΣ - Οι εκρηκτικοί διάλογοι

Η Όλγα Γεροβασίλη με φόντο τον Στέφανο Κασσελάκη

INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εκρηκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης (23/7), η οποία συνοδεύτηκε από την αποχώρηση έξι μελών της, της Όλγας Γεροβασίλη, του Γιάννη Ραγκούση, της Κατερίνας Νοτοπούλου, του Κώστα Ζαχαριάδη (ήταν πιο διστακτικός στο να αποχωρήσει), του Αλέκου Φλαμπουράρη και της Ζωής Καρκούλια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μάλιστα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, είπε πως «όποιος δεν επιθυμεί να τηρηθεί η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και γενικότερα των οργάνων και θέλει να ετεροπροσδιορίζεται μπορεί να αποχωρήσει».

«Τι είναι αυτά που λέτε; Γιατί να σερνόμαστε πίσω από το ΠΑΣΟΚ; Αυτές είναι λογικές ρευστοποίησης του κόμματος», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική συζήτηση προέκυψε ύστερα από την τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου- δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- πως το συνέδριο δεν πρέπει να συμπέσει με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου γιατί το ένα γεγονός θα επικάλυπτε το άλλο.

Όταν στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με εριστικό τρόπο, η κυρία Γεροβασίλη και οι υπόλοιποι διαμαρτυρήθηκαν για τις τοποθετήσεις του- «μας μιλάς άσχημα»- κι άρχισαν να αποχωρούν.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επισήμανε πως δεν συνηθίζεται κόμματα του προοδευτικού τόξου να διοργανώνουν στις ίδιες ημερομηνίες σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις, χωρίς να θέτει πάντως ζήτημα αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ραγκούσης, μάλιστα, φέρεται να είπε πως δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς εισήγηση του προέδρου για τις καταστατικές αλλαγές, ενώ τέθηκε και θέμα περιορισμένου χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο για να γίνει ένας ουσιαστικός προσυνεδριακός διάλογος.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, η οποία κράτησε συνολικώς περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Κασσελάκης ήταν πολύ πιο ήρεμος και ζήτησε από τους εναπομείναντες σε αυτή να πάνε όλοι ενωμένοι στο συνέδριο και να τηρηθούν οι αποφάσεις των οργάνων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η ΚΟΕΣ θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης με την κυρία Γεροβασίλη, την κυρία Νοτοπούλου κι άλλα στελέχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ