ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς Φάμελλο: Αυτός είναι ο Πολάκης και γι αυτόν τσακώνεστε - Ανυπόστατες οι καταγγελίες

Γεωργιάδης προς Φάμελλο: Αυτός είναι ο Πολάκης και γι αυτόν τσακώνεστε - Ανυπόστατες οι καταγγελίες
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Για παραπλανητικές καταγγελίες που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στη Βουλή για το θέμα του κόστους του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, που ανέδειξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη, περί υπερκοστολόγησής του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε τεχνικό υπόμνημα του ΤΑΙΠΕΔ που διενήργησε τον διεθνή διαγωνισμό υπό τους όρους της ΕΕ και την έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου του Κράτους. Ανέδειξε ταυτοχρόνως το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή Πολάκη και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παραπλανάται από τον Π. Πολάκη, που εφευρίσκει συνεχώς δήθεν σκάνδαλα και τελικώς άγεται και φέρεται από τους υποστηρικτές του στο Διαδίκτυο.

«Εφευρίσκει ο κ. Πολάκης ένα μεγάλο δήθεν σκάνδαλο, οι διαδικτυακοί φίλοι του τον αποθεώνουν χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται και στη συνέχεια εσείς κι ο Κασσέλακης τους διαδικτυακούς του φίλους, κάνετε αυτά που κάνετε. Είναι απολύτως προφανές ότι με τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μπλέξατε πάρα πολύ άσχημα. Γιατί στην πραγματικότητα ο κ. Κασσελάκης δεν θέλει να διαγράψει ή μάλλον δεν μπορεί να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Το αποτέλεσμα είναι οι μισοί από σας να λέτε να γίνει ολόκληρη η διαγραφή κι οι άλλοι μισοί να μην ξέρετε τί να πείτε γιατί φοβάστε αφού δεν ξέρετε τί θα επικρατήσει τελικά και το αποφεύγετε και βρεθείτε εκτεθειμένοι στη μέση. Και με όλα αυτά, ο Πολάκης κάνει πάρτυ και αν συνεχιστεί αυτό, εγώ βλέπω να γίνεται κι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κανονικά κι όχι μόνο τύποις» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απάντηση στις καταγγελίες Πολάκη

Δεδομένου ότι ο Σωκράτης Φάμελλος, προηγουμένως στην Ολομέλεια, επανέφερε τα όσα είχε υποστηρίξει ο Παύλος Πολάκης ότι το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών κοστίζει 1,5 εκ. ενώ θα μπορούσε με αυτά τα ποσά να γίνουν δύο Κέντρα Υγείας κι ένα πολυδύναμο, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρχικώς ότι δεν διενεργεί τους διαγωνισμούς το υπουργείο Υγείας, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι το οποίο έπρεπε να γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κι εγώ από κει ζήτησα να μάθω τί είναι αυτά που λέει ο κ. Πολάκης” είπε και ενημέρωσε ότι πρόκειται για έργο ενταγμένο σε ένα μεγάλο έργο ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ανδρίτσαινας, Κρέστενων, Φιλιατρών και Κρανιδίου συνολικής αξίας 5.500 εκ. ευρώ, το οποίο έχει δοθεί κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού έχει περάσει από το σύστημα που επιβάλλει η ΕΕ, έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έχει κρίνει ότι είναι όλες οι προσφορές συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο και έχει τηρηθεί η διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπεται για τις δημόσιες διεθνείς συμβάσεις. “Δεν πρόκειται για κάποιο κρυφό διαγωνισμό” ανέφερε, προσέθεσε ότι ουδείς διαγωνιζόμενος έδωσε χαμηλότερη προσφορά και κατέληξε για το θέμα: “Δεν αντιδικούμε για την τιμή γιατί αν ήταν χαμηλή η τιμή κάποιος θα πήγαινε να δώσει λίγο χαμηλότερη για να το πάρει, ενώ έδωσε κανένας. Η χαμηλότερη τιμή ήταν αυτή, βάσει των κανόνων της ΕΕ κι αυτό είναι το κόστος, για κέντρο Υγείας που δεν έχει αλλάξει ούτε βίδα τα τελευταία 30 χρόνια».

Απευθυνόμενος δε, τέλος προς τον κ. Φάμελλο είπε: «Κατά συνέπεια όσα είπε ο κ. Πολάκης για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών έχουν τόσο αξία όση είχε και η δήθεν μεγάλη του αποκάλυψη για την Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που έλεγε θα παρουσιάσω ένα μεγάλο σκάνδαλο και το μεγάλο σκάνδαλο ήταν ότι είχε μπερδέψει τον Κώστα Πάντο (ς.ς. τον μαιευτήρα) με τον Γιώργο Πάντο (ς.ς. με τον πανεπιστημιακό καθηγητή). Αυτός είναι ο Πολάκης, αυτός σας παρασύρει γι αυτόν τσακώνεστε».