ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο διπλός λόγος που ο Κασσελάκης «αγάπησε» τον Πολάκη - Τι φοβούνται για το φθινόπωρο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο διπλός λόγος που ο Κασσελάκης «αγάπησε» τον Πολάκη - Τι φοβούνται για το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κσσελάκης με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Διπλός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, πέρα από τον ανθρώπινο που συμπυκνώνεται στο «αγαπώ τον Παύλο» που είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος σχετίζεται με τα μηνύματα υποστήριξης του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων που φτάνουν στην Κουμουνδούρου και όχι μόνο από την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «γκελ» Πολάκη στις Οργανώσεις Μελών είναι πολύ ισχυρό, ακόμα και στην Α’ Αθηνών.

Την ίδια ώρα, είναι κοινό μυστικό στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Σεπτέμβριος, αν όχι κι ο Αύγουστος, θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τη διατήρηση της ενότητας του κόμματος, αλλά κι αυτής ακόμα της θέσης του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας «εμφύλιος» κασσελακικών- πολακικών, όταν μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτά τα πρόσωπα ταυτίζονται, δεν θα βοηθούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει την κατάσταση, πολλώ δε μάλλον τους συσχετισμούς στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ήδη, άλλωστε, κυκλοφορούν σενάρια που θέτουν εν αμφιβόλω την κοινοβουλευτική συνοχή του κόμματος.

Σύμφωνα με το πιο δημοφιλές αυτήν τη στιγμή στους ορόφους της Κουμουνδούρου, δυσαρεστημένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με δυσαρεστημένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη και μαζί με τους 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία και θα πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Γι’ αυτό και κάποιοι θέλουν να γίνει το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Το επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν θα έχει να κάνει με την ανταπόκριση στο αίτημα των προοδευτικών πολιτών, όπως αυτό εκφράστηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για νέο προοδευτικό φορέα», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Στο μεταξύ, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τα κομματικά ΜΜΕ αφού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει κατατεθεί κάποιο «business plan» από τις διοικήσεις τους αλλά ούτε κι από στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και των «87», για βιώσιμη λύση.