ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει η Κεχαγιά την άμεση επιστροφή Πολάκη - Δεν υπάρχει αίτημα παραπομπής στο Πειθαρχικό

Διαψεύδει η Κεχαγιά την άμεση επιστροφή Πολάκη - Δεν υπάρχει αίτημα παραπομπής στο Πειθαρχικό
Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διέψευσε το σενάριο άμεσης επιστροφής του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7), λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να κατανοήσει από πού προέρχονται τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως ο βουλευτής Χανίων διαγράφηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη, ενώ σχολιάζοντας το αίτημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για αντικατάστασή του από τα καθοδηγητικά όργανα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας σημείωσε πως όταν πριν μερικά χρόνια είχε διαγραφεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Κ.Ο. δεν είχε τεθεί θέμα μισής διαγραφής.

«Υπήρξε διαγραφή του βουλευτή Πολάκη. Δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Κεχαγιά κάλεσε να μην αναπαράγεται η εσωστρέφεια, αλλά και τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για όσα είχαν πει ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κι ο βουλευτής της Δημήτρης Κυριαζίδης: «Στην κυβέρνηση ασχολούνται μόνο με το πώς θα κάνουν δουλειές για τους ημέτερους κι όχι για την κοινωνία και για το πώς θα συγκαλύπτουν σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση του CNN Greece για τον περιορισμό των τριών κοινοβουλευτικών θητειών που επανάφερε στην επικαιρότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, η εκπρόσωπος, αφού υπενθύμισε πως ισχύουν και στο σημερινό καταστατικό που ψηφίστηκε το 2022, διευκρίνισε πως ο πρόεδρος του κόμματος το έθεσε με τη μορφή ερωτήματος για το αν θα πρέπει να εφαρμοστεί κι όχι για να μειώσει τις θητείες.

«Οι προτάσεις Κασσελάκη δεν είναι δεσμευτικές, αλλά τροφή για διάλογο»

«Όλα είναι προτάσεις και ιδέες. Και οι προτάσεις Κασσελάκη δεν είναι δεσμευτικές, αλλά τροφή για διάλογο. Γι’ αυτό και υπάρχει Επιτροπή Καταστατικού η οποία θα καταθέσει τις προτάσεις της στο δημόσιο διάλογο στις 17 Αυγούστου και στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 Σεπτεμβρίου», τόνισε η κυρία Κεχαγιά.

Όσον αφορά το κείμενο των πέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής (διαβάστε εδώ) που θέτουν και ζήτημα νόμιμης συγκρότησης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, η εκπρόσωπος μας απάντησε πως το συγκεκριμένο όργανο έχει αυτομάτως θέση Κεντρικής Επιτροπής.

Σε σχέση, επίσης, με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για αύξηση της παρακράτησης υπέρ του κόμματος από τους μισθούς των βουλευτών, η κυρία Κεχαγιά είπε πως έγινε επί τούτου μικρή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πέμπτης χωρίς να καταλήξει κάπου, ενώ υπενθύμισε πως τώρα η παρακράτηση είναι στα 1.000 ευρώ όταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν στα 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το άρθρο 56 το οποίο αφορά τις κυρώσεις στους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ στις περιοχές της χώρας που έχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, η κυρία Κεχαγιά σημείωσε πως ο κ. Κασσελάκης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη (διαβάστε εδώ), και περιμένει απαντήσεις.