ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές συναντήσεις Κεραμέως με φορείς για ζητήματα της αγοράς εργασίας

Διαδοχικές συναντήσεις Κεραμέως με φορείς για ζητήματα της αγοράς εργασίας

H υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), πραγματοποίησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, με τους υφυπουργούς, Κώστα Καραγκούνη και Πάνο Τσακλόγλου.

Επί τάπητος τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πιστή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και τρόποι βελτίωσης του εφαρμοστικού πλαισίου της, το οποίο πρόκειται να επεκταθεί πιλοτικά και στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού από το φθινόπωρο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα κάλυψης των αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσω και της αξιοποίησης του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, όπως επίσης και η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι επιμέρους επαφές με κοινωνικούς φορείς και εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων, καταδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την αγορά εργασίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, πρόθεση της κ. Κεραμέως είναι να παραμείνει ενεργός και διαρκής ο κοινωνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών της αγοράς εργασίας.

Στις συναντήσεις συμμετείχε η γγ Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ