ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως σε Κασσελάκη για την 6ήμερη εργασία: Συνδυασμός fake news και λαϊκισμού

Κεραμέως σε Κασσελάκη για την 6ήμερη εργασία: Συνδυασμός fake news και λαϊκισμού
H υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως. Γ.Τ Πρωθυπουργού / INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τα «fake news», που διαδίδει για την εξαήμερη εργασία εξαπέλυσε η Νίκη Κεραμέως.

 

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αναλυτικά στην ανάρτησή της γράφει:

Για κακή τύχη του κ. @skasselakis αποφάσισε να βγάλει στον αέρα βίντεό του για τη δήθεν «εξαήμερη» εργασία που θεσπίστηκε στη χώρα μας, την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου. Και τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση ΚΑΙ πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (24ώρη λειτουργία 5-7 ημέρες την εβδομάδα με κυλιόμενες βάρδιες) είναι το μόλις 0,076% των επιχειρήσεων της χώρας!

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 82,6% των αιτημάτων που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις απορρίφθηκε, επειδή ακριβώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου. Ενώ από την «κοπτοραπτική» που έκανε της δήλωσής μου στην ΕΡΤ απέφυγε εσκεμμένα την αναφορά στην απαγόρευση για τον εργοδότη να απαιτεί να δουλεύεις κάθε Σάββατο. Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης επιδίδεται στον προσφιλή στον @syriza_gr συνδυασμό fake news και λαϊκισμού. Και αλήθεια, ενώ σήμερα εξάρει τη δυνατότητα για 4ήμερη εργασία, γιατί δεν την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την έφερε προς ψήφιση και έγινε νόμος του κράτους; Η Κυβέρνηση επιδιώκει διαφανείς εργασιακές σχέσεις, γιατί μόνο αυτές διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ