ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ελπίζω οι τοποθετήσεις Καμμένου να μην μπλοκάρουν τη λύση στο Σκοπιανό

Σκουρλέτης: Ελπίζω οι τοποθετήσεις Καμμένου να μην μπλοκάρουν τη λύση στο Σκοπιανό
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το Σκοπιανό και την πρόταση του να τεθεί το ζήτημα σε δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός επέμεινε στις θέσεις που είχε εκφράσει χθες αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ – τους συμβούλευσε να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους – και επεσήμανε πως η θέση Καμμένου είναι λάθος γιατί «δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική με αυτούς τους όρους».

Ο υπουργός επεσήμανε πως το θέμα δεν είναι ένα ζήτημα της καθημερινότητας καθώς απασχολεί τη χώρα εδώ και 25 χρόνια, εξ’ ου και απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα απ’ όλες τις πλευρές.

«Δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και αυτό απευθύνεται σε όλους, μηδενός εξαιρουμένου».

Επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές του δηλώσεις, ανέφερε πως δεν υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση και πως η άποψη του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα «είναι προσωπική». «Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θέση, αλλά έχει ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ το δικαίωμα να έχει άποψη, που είναι λάθος, όπως λάθος ήταν και η πρόταση για το δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε λάθος τη συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για πολλαπλά λάθη του συγκυβερνώντος κόμματος επί του θέματος.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως τυχόν καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ μίας συμφωνίας με την πΓΔΜ δεν θα σημαίνει πως δεν υπάρχει κυβέρνηση. Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη» και ευχήθηκε οι τοποθετήσεις του κ. Καμμένου και άλλων «να μην μπλοκάρουν τη λύση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ