ΕΛΛΑΔΑ

Δύο καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο

Δύο καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε 12 και 18 μήνες αντίστοιχα καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δύο νεαροί άνδρες που βρέθηκαν στο εδώλιο μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακά επεισόδια σε βάρος των συντρόφων τους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στη μία περίπτωση ο κατηγορούμενος, Γερμανός τουρίστας που έκανε διακοπές με τη φίλη του στην περιοχή της Αμμουδάρας, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ποινή φυλάκισης με αναστολή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε καταδίκη 18 μηνών με αναστολή σε βάρος νεαρού Έλληνα, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφος του για ξυλοδαρμό, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Πάντως, ο δικηγόρος που χειρίστηκε τις δύο υποθέσεις, έσπευσε να σχολιάσει ότι είναι επισφαλές αλλά και επικίνδυνο μία καταγγελία, χωρίς συνοδά ευρήματα, να συνεπάγεται αυτομάτως και στοιχειοθέτηση της τέλεσης του περιγραφόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να γίνεται «κατάχρηση» των σχετικών διατάξεων με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ποινική αντιμετώπιση του καταγγελλόμενου, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο σημείο να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ