ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα εμβόλια δείχνουν το δρόμο στην κυβέρνηση

Τα εμβόλια δείχνουν το δρόμο στην κυβέρνηση
Associated Press

Μια νέα εποχή ανοίγει το νέο έτος. Τα εμβόλια συμβολίζουν με τον ερχομό τους στην Ελλάδα την ελπίδα ότι επιτέλους θα ξημερώσει μια νέα ημέρα δίχως τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Κάποιοι συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη. Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή δεν υπήρχε το εμβόλιο.

Είναι οι πρώτοι που πέθαναν για να δείξουν σε όλους εμάς πόσο ανάγκη είναι να πετύχει ο εμβολιασμός το στόχο του: Την ανοσία της κοινωνίας και για να γίνει αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και δεν ενισχυθεί το ποσοστό των πολιτών που αμφισβητούν τα οφέλη του εμβολίου, είναι στο χέρι μας να πετύχουμε αυτό που όλοι επιθυμούμε: Την ελευθερία και το νέο αύριο που ξημερώνει χάρη στη συμβολή των επιστημόνων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Και πράγματι, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και όπως έχουν σχεδιαστεί τότε δεν θα αργήσει αυτό που ελπίζουμε: Να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, απαγορεύσεις, μάσκες , αντισηπτικά και μέτρα που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η Πολιτεία πρέπει αυτό το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει να το ολοκληρώσει δίχως δισταγμούς και αμφισημίες και, αφού θα έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία των εμβολίων, θα πρέπει να πάρει συνολικά την απόφαση και να επιλέξει προς τα πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα.

Σε μια νέα ομφαλοσκόπηση με τους μισούς επαγγελματίες να χρωστούν στο κράτος και τους άλλους μισούς στους υπόλοιπους, ή σε μια άλλη εποχή που θα δίνει κίνητρα ανάπτυξης και α οικονομικής σφάλειας για κάθε ελληνική οικογένεια;

Πρέπει την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση να διαλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει: Γιατί αν επικαλεστεί ότι όλα αυτά τα χρήματα που έδωσε τους μήνες της πανδημίας, ως όφειλε, για την στήριξη επιχειρήσεων και των εργαζομένων τα θέλει πίσω γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η χώρα οικονομικά , τότε είναι σαν να σκοτώνει οικονομικά εκείνους που κατάφεραν και επέζησαν και κατόρθωσαν να μείνουν όρθιοι.

Επομένως η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν μονόδρομο και πρέπει να δείξει πως αυτά που λέει ό,τι είναι τα εννοεί κιόλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ