ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Metallica πρόσφατα πέτυχαν ένα σπάνιο ρεκόρ με ένα κλασικό τους άλμπουμ

Οι Metallica πρόσφατα πέτυχαν ένα σπάνιο ρεκόρ με ένα κλασικό τους άλμπουμ

Από αριστερά, τα μέλη των Metallica, ο Kirk Hammett, ο Lars Ulrich, ο Robert Trujillo και ο James Hetfield φτάνουν στο κόκκινο χαλί για το Βραβείο Gershwin της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου 2024. 

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Το «Black Album» έμεινε για 750 εβδομάδες στα charts.

Το επιτυχημένο άλμπουμ των Metallica του 1991, γνωστό και ως The Black Album, πέρασε επίσημα τις 750 εβδομάδες στο Billboard 200 chart, καθιστώντας το τέταρτο άλμπουμ στην ιστορία που το κάνει.

Τα μόνα άλλα LP που πέτυχαν ένα τόσο σπάνιο ορόσημο είναι το The Dark Side Of The Moon των Pink Floyd, το οποίο πέρασε τις 990 εβδομάδες στο chart, ο Bob Marley's με το Legend, που έκατσε 843 εβδομάδες. και το Journey's Greatest Hits, το οποίο είχε παραμονή 813 εβδομάδων.

Το συγκρότημα του Τζέιμς Χέτφιλντ φαινόταν ότι θα πετύχαινε αυτό το πολυπόθητο επίτευγμα το 2019, όταν αποκαλύφθηκε ότι το άλμπουμ ήταν το τέταρτο που άντεξε 550 εβδομάδες στο Billboard 200.

Οι Metallica κυκλοφόρησαν επίσης μια επανέκδοση του άλμπουμ το 2021, που το είδε να ανακτά τη θέση του στα charts στο νούμερο εννέα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που έσπασε την πρώτη δεκάδα από το 1992.

Από την κυκλοφορία του, το The Black Album έχει γίνει η υπογραφή τους και ένας σημαντικός λίθος στην ιστορία της metal μουσικής. Είναι ένα από τα βασικά έργα στην ιστορία της thrash metal μουσικής μετά την κυκλοφορία τους το 1984, Ride The Lightning και το 1986 που κυκλοφόρησε το Master of Puppets που προηγουμένως βοήθησαν να μπει το είδος στον μουσικό χάρτη.

Με επιτυχίες όπως τα «Enter Sandman», «The Unforgiven», «Nothing Else Matters», «Wherever I May Roam» και «Sad But True», το Black Album σηματοδότησε μια σημαντική μεταβατική περίοδο για το συγκρότημα.

Λόγω της αξιοσημείωτης εμπορικής φύσης του, το The Black Album είναι το μόνο άλμπουμ των Metallica που βρίσκεται στην κορυφή των charts και είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πάνω από 30 εκατομμύρια πωλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ