ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για ληστείες σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για ληστείες σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Περιπολικό της αστυνομίας

ΑΠΕ/ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβαν δύο 47χρονους, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (17-07-2024), προσέγγισαν μία 85χρονη που επαιτούσε και, με τη χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας εντόπισαν δύο γυναίκες, οι οποίες αφαίρεσαν από εμπορικό κατάστημα είδη ρουχισμού μεγάλης χρηματικής αξίας. Για τις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις, σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Επιπρόσθετα, περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (17-07-2024), εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 68, 32 και 43 ετών για κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης από κατάστημα του Ευόσμου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023, σε βάρος υπερήλικης, ταυτοποιώντας τα στοιχεία των δραστών και σχηματίζοντας σχετική δικογραφία.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 35 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα, αφού εισήλθαν παράνομα σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας μιας 94χρονης τότε, αφαίρεσαν μπαούλο που περιείχε κοσμήματα χρηματικής αξίας 100.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά την αποχώρησή τους έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία και απώθησαν βίαια, προκειμένου να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία και να διαφύγουν. Σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι άντρες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ