ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε μέχρι την Κυριακή

Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε μέχρι την Κυριακή
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι, θα πλήξει όλη τη χώρα από σήμερα Παρασκευή, έως και την Κυριακή.

Τα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν και την Αττική με καταρρακτώδης βροχές από σήμερα το βράδυ και πιθανές πλημμύρες στους δρόμους του κέντρου.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές που εκδηλώνονται από αυτή την ώρα θα διαρκέσουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στη Θράκη, τη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του Β. Αιγαίου, οι βροχές και οι καταιγίδες εκτιμάται πως θα είναι έντονες, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας είναι ενημερωμένες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις καιρικές αλλαγές που έρχονται, για άμεση αντιμετώπιση επιπτώσεων, που πιθανόν να υπάρξουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και αυτοπροστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Προστασία αντικειμένων που μπορούν να παρασυρθούν και να προκαλέσουν καταστροφές και τραυματισμούς.

Φράγμα στα λούκια και τις υδρορροές, αποφυγή δραστηριοτήτων σε ύπαιθρο, θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές όπως και αποφυγή διέλευσης από ασταθή μέρη και αντικείμενα όπως δασικές περιοχές, πινακίδες.

Ακόμα και σε περίπτωση χαλαζόπτωσης συνιστάται αποφυγή περάσματος από χείμαρρους και ρέματα και προστασία ζώων σε ασφαλή χώρο.

Οι οδηγίες αρμόδιων φορέων και της Τροχαίας, ζητείται καθαρά, να εφαρμοστούν πιστά από τους πολίτες για τη δική τους προφύλαξη.

Πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με τη βατότητα του οδικού δικτύου, παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.ΑΣ www.astynomia.gr.