ΣΠΟΡ

Κωπηλασία: Παγκόσμιο ρεκόρ οι Αναστασιάδου και Κοντού - Πρωτιά και απευθείας πρόκριση για τη Φράγκου

Κωπηλασία: Παγκόσμιο ρεκόρ οι Αναστασιάδου και Κοντού - Πρωτιά και απευθείας πρόκριση για τη Φράγκου

Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού

AΠΕ - ΜΠΕ

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δύο απευθείας προκρίσεις και μία συμμετοχή σε επαναληπτικό έφεραν τα ελληνικά «κουπιά» κατά την 1η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ξεκίνησε στην Αγία Αικατερίνη, κοντά στο Τορόντο του Καναδά.

Μόνο τα τρία από τα δέκα ελληνικά πληρώματα που βρίσκονται στον Καναδά αγωνίστηκαν σήμερα (18/8), φέρνοντας επιτυχίες με το... καλημέρα για την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσαν οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 τερματίζοντας σε 6:41.48 και βελτιώνοντας το προηγούμενο δικό τους από πέρυσι κατά 8,65 δευτερόλεπτα. Οι δύο κωπηλάτριες της Ελλάδας πέρασαν πρώτες τη γραμμή του φίνις στην προκριματική σειρά τους και προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό.

Πρώτη από την αρχή έως το τέλος στην προκριματική σειρά της ήταν η Ευαγγελία Φράγκου, στο σκιφ. Η Φράγκου τερμάτισε σε 7:36 32, άφησε στη 2η θέση την κωπηλάτρια της Αυστρίας και στην 3η αυτή των ΗΠΑ για να προκριθεί απευθείας στα ημιτελικά.

Την 4η θέση στον προκριματικό του σκιφ ελαφρών βαρών κατέλαβε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και θα συνεχίσει στον επαναληπτικό αύριο στις 21:30 ώρα Ελλάδας.