ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τα έγγραφα - ντοκουμέντα από την άδεια λειτουργίας στις πισίνες

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τα έγγραφα - ντοκουμέντα από την άδεια λειτουργίας στις πισίνες

Πισίνα

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το 8χρονο κορίτσι σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, την ώρα που οι Αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο μεσημέρι του πνιγμού.

Για την υπόθεση, έρχονται νέες καταθέσεις και δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις δύο πισίνες, κάτι που ωστόσο δεν τηρήθηκε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την εισαγγελία της Χαλκιδικής και έτσι, ακολούθησε η ανάκληση της άδειας.

Σύμφωνα με το Star, ενώ στην άδεια αναγράφεται ότι στην πρώτη πισίνα πρέπει να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος και δύο σωσίβια και ένα κοντάρι στη δεύτερη, ο πραγματογνώμονας δεν βρήκε τίποτα από αυτά.

Ακόμη, ενώ προβλέπεται η παρουσία ανθρώπου για τη λειτουργία στις πισίνες, δεν υπάρχει εργαζόμενος στην εταιρεία από το 2024 αλλά ούτε και αντικαταστάτης.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα, η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά, τη στιγμή, που έχουν ήδη ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες.

Οι κρίσιμες καταθέσεις

Παράλληλα, κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις της 19χρονης ομαδάρχισσας, της ναυαγοσώστριας, αλλά και παιδιών που βρίσκονταν στην πισίνα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας της κατασκήνωσης.

Η έρευνα των αρμόδιων Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στην ομάδα της μικρής Αγγελικής, προκειμένου να δοθεί φως στην υπόθεση.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία των καταθέσεων των παιδιών θα αποσταλεί η σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία προκειμένου να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα.