ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η αγάπη των Τούρκων ταξιδιωτών για το νησί του Πυθαγόρα

Η αγάπη των Τούρκων ταξιδιωτών για το νησί του Πυθαγόρα
INTIME NEWS

Σε ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό αναδεικνύεται για τους Τούρκους επισκέπτες και επισκέπτριες η Σάμος και δη μετά την εφαρμογή της βίζας.

Η ποιότητα αλλά και οι χαμηλές τιμές σε τουριστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αφιέρωμα του Focus.de αποτελούν πόλο έλξης για τις γυναίκες που καταφθάνουν στο νησί από την γείτονα χώρα.

Παράλληλα, σε άλλο εκτενές άρθρο για το νησί του Πυθαγόρα στην ιστοσελίδα Haberekspres αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο ακτοπλοϊκώς και συναρπάζει τόσο με τις ιστορικές όσο και με τις φυσικές ομορφιές του. Ελιές, πευκοδάση και αμπελώνες "στολίζουν" το νησί από όλες τις πλευρές. Αυτή η καταπράσινη βλάστηση που συναντά τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν την ηρεμία.

Το Καρλόβασι προσελκύει την προσοχή με τα μονοπάτια που είναι συνυφασμένα με το πράσινο, την ιστορία και τους τοπικούς οίνους. Οι περιπατητικές διαδρομές είναι κατάλληλες τόσο για ερασιτέχνες πεζοπόρους όσο και για πιο έμπειρους αθλητές. Για τους λάτρεις της φύσης, ο Κέρκης προτείνεται ανεπιφύλακτα για την υπέροχη θέα και το μοναδικό κάλλος».

Ενέργειες για την διείσδυση στην τουρκική αγορά

Σημειώνεται πως ο Δήμος Δυτικής Σάμου διερευνά ενέργειες σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς για τη μεγαλύτερη διείσδυση στην τουρκική αγορά, ενώ για τη φετινή σεζόν συνέβαλε στη δημιουργία της σύνδεσης Σίγκασικ - Καρλόβασι.

«Ξεδιπλώνουμε τη βεντάλια των δυνατοτήτων της Δυτικής Σάμου που ταιριάζει στο προφίλ των αναγκών του Τούρκου ταξιδιώτη που επιζητά την χαλάρωση και τη διασκέδαση αλλά και την αναζωογόνηση μέσα από activities και την επιμόρφωση μέσα από την γνωριμια με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Φέτος η τουριστική ροή από την Τουρκία ενισχύθηκε σημαντικά δίνοντας "τονωτικές ενέσεις" στην τοπική αγορά από αρχές της σεζόν», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου Ευάγγελος Μαρνέζος.