KAOS: Γιατί οι σύγχρονοι θεοί του Ολύμπου δεν άντεξαν το βάρος του Netflix
Ο δημιουργός της σειράς Kaos, Charlie Covell, αντέδρασε στην πρόσφατη απόφαση του Netflix να ακυρώσει τη δημοφιλή κωμική σειρά, λίγο μετά την κυκλοφορία της.
Η απόφαση να κοπεί το Kaos προκάλεσε έκπληξη στους θαυμαστές, καθώς η σειρά, που εξερευνά τη σύγχρονη ελληνική μυθολογία και έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ στον ρόλο του Δία, κατάφερε να εμφανιστεί στα 10 κορυφαία charts της πλατφόρμας κατά τον πρώτο μήνα της.
Ο Covell εξέφρασε την απογοήτευσή του μέσω Instagram δηλώνοντας:
«Φυσικά είμαι απογοητευμένος που δεν θα κάνω περισσότερο Kaos, αλλά δεν θέλω αυτές οι ειδήσεις να επισκιάσουν αυτό που φτιάξαμε…Είμαι πολύ περήφανος για τη σειρά μας». Σε ένα μήνυμα γεμάτο ευγνωμοσύνη, ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την αφοσίωσή τους και επιβεβαίωσε ότι οι διαδικτυακές θεωρίες σχετικά με το τέλος της σειράς είναι αληθινές.
Ο πραγματικός λόγος που κόπηκε το KAOS από το Netflix
Τα στοιχεία τηλεθέασης που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα υποδηλώνουν επίσης ότι πολύ λίγοι άνθρωποι παρακολουθούσαν πραγματικά το Kaos.
Συνολικά 825 εκατομμύρια λεπτά της σειράς παρακολουθήθηκαν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της, ποσοστό που μειώθηκε κατά 52 τοις εκατό τη δεύτερη εβδομάδα.
Αυτό λέει πολλά για την κίνηση του Netflix να την διακόψει, μιας και προφανώς τους κόστιζε πολλά περισσότερα απ' ότι κέρδιζε. Επίσης ένας δεύτερος λόγος που λέγεται πως κόπηκε η σειρά είναι οι κάπως αρνητικές κριτικές που πήρε.
Τι ακριβώς είδαμε στη σειρά KAOS
Η σειρά Kaos εστίασε στη φθορά και την ανθρώπινη πλευρά των θεών, καθώς οι αρχαίες ελληνικές ιστορίες έγιναν πιο προσιτές και κατανοητές για το σύγχρονο κοινό.
Ο Δίας (Τζεφ Γκολντμπλουμ), αν και παντοδύναμος, βίωσε τις εσωτερικές του ανασφάλειες και τις εμμονές του, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα και ανθρώπινη διάσταση στους μύθους. Η ιστορία ξεκινάει με τον Προμηθέα, ο οποίος περίμενε την πτώση του Δία, και η φιλία τους κλονίστηκε καθώς ο Προμηθέας τόλμησε να αντισταθεί στον βασιλιά των θεών. Η πλοκή εξελίχθηκε γύρω από προφητείες και τις προσπάθειες των θνητών να αποκαλύψουν συνωμοσίες που συνδέονταν με την ύπαρξη των θεών.
Η σύγχρονη ματιά για την μυθολογία
Η σειρά αποτύπωσε μια ανανεωμένη οπτική για την ελληνική μυθολογία, προσεγγίζοντας τους μύθους με τολμηρό και έξυπνο τρόπο. Οι θεοί δεν ήταν μακρινές, μυστηριώδεις φιγούρες, αλλά πολύ ανθρώπινα όντα με ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα. Στοιχείο που φυσικά ξένισε πολλούς θεατές αλλά τράβηξε κάποιους άλλους.
Η Ήρα, για παράδειγμα, απεικονίστηκε όχι ως η παραδοσιακά ζηλιάρα θεά, αλλά ως μια απογοητευμένη σύζυγος, που αγωνίστηκε να διαχειριστεί την ασταθή συμπεριφορά του Δία. Ο χαρακτήρας της απέκτησε νέα διάσταση, εμβαθύνοντας στις περίπλοκες σχέσεις του γάμου και της εξουσίας στον θεϊκό κόσμο.
Η ερμηνεία του Τζεφ Γκόλντμπλουμ ως Δίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς αποτύπωσε την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Με μια μοναδική συνύπαρξη γοητείας και δυναμικής παρουσίας, ο Γκόλντμπλουμ μετέβαλε τον Δία σε μια φιγούρα ταυτόχρονα επιβλητική και ευάλωτη, αποκαλύπτοντας τα ανθρώπινα ελαττώματά του καθώς προσπαθούσε να διατηρήσει την εξουσία του.
Ο Δίας, αν και παντοδύναμος, βίωσε τις ανασφάλειες και τις εμμονές του, προσφέροντας μια ανθρώπινη διάσταση στους θεούς. Δυστυχώς όμως το Netflix αποφάσισε να μην την συνεχίσει για δεύτερη σεζόν.
Ήταν τελικά καλό το KAOS;
Το Kaos συνδύασε μαύρη κωμωδία με κοινωνική κριτική, αποκαλύπτοντας την τρέλα της εξουσίας και την αναπόφευκτη πτώση των ισχυρών.
Με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και έξυπνη πλοκή, η σειρά προσέφερε μια ανανεωμένη προσέγγιση στη μυθολογία, δείχνοντας ότι ακόμα και οι θεοί δεν μπορούσαν να αποφύγουν τη δύναμη της αλλαγής μιας σύγχρονης κοινωνίας.
Παρόλα αυτά, για καθαρά οικονομικούς λόγους, το Netflix αποφάσισε να το κόψει από την πλατφόρμα του και να δυσαρεστήσει πολλούς από τους θεατές.