ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Με την ταινία «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

H ηθοποιός Σίρσα Ρόναν πρωταγωνιστε'ι στηνν ταινία «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν που διαδραματίζεται στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Charles Sykes/Invision/AP

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν που διαδραματίζεται στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πρόκειται να ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν στον ρόλο της Ρίτα, μητέρας του εννιάχρονου Τζορτζ (Έλιοτ Χέφερναν) τον οποίο τον στέλνει για ασφάλεια στην ύπαιθρο. Όμως το παιδί που έχει απομακρυνθεί είναι αποφασισμένο να επιστρέψει και ταξιδεύει μόνο του για το σπίτι, ενώ οι συγγενείς του τον αναζητούν στην πόλη.

Στην ταινία «Blitz» κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός ο μουσικός Πολ Γουέλερ, γνωστός από τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα Jam και Style Council, ο οποίος υποδύεται τον παππού του παιδιού, Τζέραλντ.

Η Κάθι Μπερκ, ο Στίβεν Γκράχαμ, ο Χάρις Ντίκινσον και ο Άλεξ Τζένινγκς συμμετέχουν επίσης στην ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Νοεμβρίου, τρεις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Λονδίνο.

Είναι μια ταινία για τους Λονδρέζους. Τιμά το πνεύμα τους, για το τι και πώς υπέμειναν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Αγγλίας αλλά επίσης εξερευνά την αληθινή εκπροσώπηση των ανθρώπων στο Λονδίνο, ενώ στον πυρήνα του βρίσκεται η ιστορία μιας εργατικής οικογένειας που ανυπομονεί να επανενωθεί σε περιόδους πολέμου, δήλωσε ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI) μας προσκάλεσε να ανοίξουμε τη φετινή διοργάνωση και να γιορτάσουμε την παγκόσμια πρεμιέρα του "Blitz" στη γενέτειρά μου» τόνισε ο Στιβ ΜακΚουίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης