ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κέβιν Κόστνερ αποκαλύπτει πώς αρρώστησε ενώ γύριζε μια κλασική του ταινία

Ο Κέβιν Κόστνερ αποκαλύπτει πώς αρρώστησε ενώ γύριζε μια κλασική του ταινία

Ο Κέβιν Κόστνερ ποζάρει στα παρασκήνια πριν μιλήσει για τη σειρά ταινιών "Horizon: An American Saga" στο The 92nd Street Y τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, στη Νέα Υόρκη.

©2024 Evan Agostini

Ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ είναι περήφανος που έκανε πολλά για να παραδώσει τις κινηματογραφικές του ερμηνείες, ειδικά το Hidden Figures του 2016, όταν η εργασιακή του ηθική τον έκανε βαριά άρρωστο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η βιογραφική δραματική ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Theodore Melfi, που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Margot Lee Shetterly, το οποίο μιλάει για τις Αφροαμερικανές μαθηματικούς που εργάστηκαν για τη NASA κατά τη διάρκεια του Διαστημικού Αγώνα.

Σε μια συνέντευξη στο People, ο Κόστνερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία μαζί με τους Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kirsten Dunst και Glen Powell, ως το αφεντικό της NASA, Al Harrison, εξήγησε πώς ήταν άρρωστος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν ήθελε να αποκαλύψει με λεπτομέρεια.

«Δεν έχω δουλέψει ποτέ μεθυσμένος σε σετ, αλλά έπαιρνα μορφίνη τις τελευταίες δύο εβδομάδες που δούλεψα στο Hidden Figures», σημείωσε ο Κόστνερ προτού συνεχίσει περιγράφοντας την έκταση της ασθένειάς του και πώς αρνήθηκε να σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης.

Ο Κόστνερ συνέχισε, «Δούλεψα για 10 ημέρες υπό ενδοφλέβια στάγδην. Δεν ξέρω καν πώς τα κατάφερα. Περίπου για τρεις μέρες ήμουν φυσιολογικός αλλά μετά κάτι μου συνέβη». Σύμφωνα με τον ηθοποιό, «δεν έχει χάσει ποτέ μια μέρα δουλειάς», αλλά κατά τη διάρκεια του Hidden Figures, τα πράγματα ζόρισαν πολύ για τον ίδιο και την υγεία του.

Έχοντας έναν ορο΄μορφίνης στο χέρι του για αρκετές ημέρες, υπήρχαν φυσικά κάποιοι μώλωπες, αλλά τελικά, ο Κόστνερ αναγκάστηκε να σηκώσει τα μανίκια του, δείχνοντας στο καστ και στο συνεργείο μέχρι που ειχε φτάσει για να παίξει τον χαρακτήρα του όταν ήταν άρρωστος. «Ήθελα να κλάψω, αλλά όλοι έβλεπαν, οπότε δεν το έκανα», παραδέχτηκε ο ηθοποιός.

Ο Κόστνερ εγκατέλειψε πρόσφατα τη δραματική τηλεοπτική σειρά Yellowstone, αν και πιστεύει ότι υπάρχει μια σειρά «αναληθών φημών» σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από το σόου αφού υποδύθηκε τον πρωταγωνιστή John Dutton για τεσσεράμισι σεζόν.

«Ήμουν απογοητευμένος που κανένας από την πλευρά [του στούντιο]… δεν ανέβηκε ποτέ για να υπερασπιστεί αυτό που πραγματικά έκανα για εκείνους», είπε ο Κόστνερ. «Ήρθε μια στιγμή που σκέφτηκα: Πότε θα πει κάποιος κάτι για αυτά που έχω κάνει σε σχέση με αυτά που δεν έχω κάνει;»

Ο Κόστνερ κυκλοφόρησε έκτοτε την πρώτη εγκατάσταση της σειράς ταινιών του σε τέσσερα μέρη Horizon: An American Saga, αν και παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να χρηματοδοτήσει προσωπικά την ταινία υποθηκεύοντας εκ νέου το ράντσο του.

Με πληροφορίες από: Kevin Costner reveals how he made himself ill while making movie

ΔΗΜΟΦΙΛΗ