ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Courtney Love δήλωσε ότι η Taylor Swift «δεν είναι σημαντική»

Η Courtney Love δήλωσε ότι η Taylor Swift «δεν είναι σημαντική»

Η Courtney Love (αριστερά) και η Taylor Swift.

AP

Η Courtney Love σχολίασε πως η Taylor Swift δεν είναι ούτε σημαντική ούτε ενδιαφέρουσα.

Σε μια νέα συνέντευξη στην The Standard η τραγουδίστρια των Hole δεν είχε καλά λόγια για την Taylor Swift. «Η Swift δεν είναι σημαντική», είπε. «Μπορεί να κινείται σε ένα ασφαλή χώρο για τα κορίτσια, και μάλλον είναι η νέα Μαντόνα τώρα, αλλά δεν είναι ενδιαφέρουσα ως καλλιτέχνης».

Η Love είπε επίσης ότι η Beyoncé δεν είναι του γούστου της — αν και εκτιμά την «σύλληψη» του τελευταίου άλμπουμ της με τις country καταβολές. «Μου αρέσει η ιδέα της Beyoncé να κάνει ένα κάντρι δίσκο γιατί πρόκειται για μαύρες γυναίκες που πηγαίνουν σε χώρους όπου προηγουμένως επιτρέπονταν μόνο λευκές γυναίκες», εξήγησε. «Απλώς δεν μου αρέσει η μουσική της».

https://www.instagram.com/p/C51p2SnpBrn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Love μίλησε και για τη Lana Del Rey, την οποία κάποτε αποκαλούσε μία από τις μοναδικές «δύο αληθινές μουσικές ιδιοφυΐες» δίπλα στον αείμνηστο σύζυγό της Kurt Cobain: «Με ξένισε όταν η Lana διασκεύασε ένα τραγούδι του John Denver»..

Ωστόσο, η Love επιδοκιμάζει καλλιτέχνες όπως η Patti Smith, η Nina Simone, η PJ Harvey, η Julie London, η Joni Mitchell και η Debbie Harry. Είπε επίσης ότι η νέα εκπομπή της στο BBC έχει σκοπό να «βοηθήσει μερικές από τις γυναίκες που έχουν τύχει άσχημης μεταχείρισης από τη δισκογραφική βιομηχανία», προσθέτοντας, «Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι περιθωριοποιημένες σε αυτόν τον κλάδο, παρόλο που φαινομενικά είναι πιο επιτυχημένες».

Είτε συμφωνείτε είτε όχι με την εκτίμηση της Love για τη μουσική της Swift, δεν υπάρχει αμφισβήτηση της επιρροής της στη μουσική. Νωρίτερα φέτος η Swift, έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που κέρδισε τέσσερα Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς πριν από το επερχόμενο LP της, The Tortured Poets Department.

Με πληροφορίες από: Courtney Love Says Taylor Swift Is “Not Important”