ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: Οι Los Campesinos! και το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους

Record Digging: Οι Los Campesinos! και το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους

Οι Los Campesinos!

Bandcamp

Σε αυτό το σημείο, οι Los Campesinos! δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους κριτικούς που τους βρήκαν πολύ φλύαρους, πολύ διακριτικούς ή απλά πάρα πολύ «όχι και τόσο καλούς».

Το «All Hell» επεκτείνει τον ήχο και το όραμά τους, καλωσορίζοντας τους σκληροπυρηνικούς που θα αναγνωρίσουν τις επιστροφές στο "I Broke Up in Amarante" ή σε οποιοδήποτε από τα medley του "Heart Swells", περιστασιακούς ακροατές που στρίμωξαν το "You! Μe! Dance!" σε όλα τους τα mix CD του 2007, και οι έφηβοι που τους ανακάλυψαν πρόσφατα.

Κάθε τραγούδι στο «All Hell» τιμά κάποια προηγούμενη πλευρά των Los Campesinos! από μια πιο εκλεπτυσμένη προοπτική.

Οι Los Campesinos! σκέφτονται το παρελθόν τους σε μια εποχή που πρώην αγαπημένοι αθλητές, τηλεοπτικές εκπομπές και πολιτικοί έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο, θυμίζοντάς μας μία περασμένη εποχή και ίσως λιγάκι πιο ξέγνοιαστη.

Σίγουρα δεν είναι μία εποχή για κολεγιακό, «φλώρικο» ροκ. Οι Los Campesinos!, όμως, το κάνουν με στιλ και εξαιρετικά καλό στίχο, που τελικά ισορροπεί τον ήχο που μοιάζει να είναι επίτηδες σμιλεμένος να διώχνει εκείνους που δεν εμβαθύνουν πολύ.

Αυτό που κάνει το «All Hell» σημαντικό είναι κυρίως ο στίχος και η ειρωνεία πίσω από κάθε συγχορδία. Μετά από 18 χρόνια, η μπάντα πηγαίναι το στίχο τους ένα βήμα πιο πέρα.

Η εκπληκτική ποσότητα φροντίδας και λεπτομέρειας που μπήκε στο «All Hell» μπορεί να είναι απλώς το αποτέλεσμα επτάμισι ετών δημιουργίας, δίνοντάς μας ένα άλμπουμ αρκετά δύσκολο νοηματικά, για να έχουμε να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω σε περίπτωση που τελικά είναι το τελευταίο τους.