ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Primal Scream ανακοινώνουν το πρώτο άλμπουμ τους μετά από οκτώ χρόνια

Ο Bobby Gillespie του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Primal Scream εμφανίζεται στη σκηνή στο Λονδίνο, Τρίτη 17 Αυγούστου 2021, κατά τη διάρκεια μιας δωρεάν συναυλίας στην οποία συμμετείχαν μέλη του προσωπικού της Βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Το εμβληματικό indie συγκρότημα Primal Scream αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο τους άλμπουμ, Come Ahead, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2024.

Ο παραγωγός David Holmes, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Noel Gallagher's High Flying Birds και το άλμπουμ των Primal Scream το 2013, More Light, ήταν στο τιμόνι του έργου μαζί με τον frontman Bobby Gillespie και τον κιθαρίστα Andrew Innes.

Όταν ο Gillespie άρχισε αρχικά να εργάζεται για το δίσκο το 2022, δεν είχε ακόμη αποκρυπτογραφήσει εάν θα γινόταν το 12ο άλμπουμ των Primal Scream ή αν ήταν ένα σόλο εγχείρημα. Αν και συνέχισαν να παίζουν σε φεστιβάλ τα τελευταία τρία χρόνια, ο frontman δεν ήταν σίγουρος αν θα έκαναν άλλον δίσκο.

Για να μιλήσουν για την επερχόμενη κυκλοφορία, οι Primal Scream μοιράζονται το κομμάτι, «Love Insurrection», ένα κομμάτι που βρίσκει τον Gillespie να καλεί τους ανθρώπους να ενωθούν μέσα στο σκοτάδι που περιβάλλει αυτήν τη στιγμή τον κόσμο.

Σε μια δήλωση, ο frontman είπε για το νέο άλμπουμ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το άλμπουμ με τρόπο που θα κάνατε τον πρώτο σας δίσκο. Αν υπήρχε ένα γενικό θέμα για το Come Ahead, θα μπορούσε να ήταν ένα θέμα σύγκρουσης, είτε εσωτερική είτε εξωτερική. Υπάρχει επίσης ένα νήμα συμπόνιας που διατρέχει το άλμπουμ».

«Υπάρχει ένα μήνυμα ελπίδας στον δίσκο, αλλά μετριάζεται με την αποδοχή της χειρότερης πλευράς της ανθρώπινης φύσης», είπε ο frontman των Primal Scream για το συνολικό μήνυμα του άλμπουμ.

Ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει μια περιοδεία με τίτλους σε εύθετο χρόνο, οι Primal Scream πρόκειται να επιστρέψουν στους δρόμους για πρώτη φορά το 2024 αργότερα φέτος για μια σειρά συναυλιών με τον Alice Cooper.

Το Come Ahead σηματοδοτεί επίσης το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά τον τραγικό θάνατο του μακροχρόνιου keyboardist, Martin Duffy, το 2022. Ο Duffy πέθανε μετά από πτώση στο σπίτι του στο Μπράιτον που του προκάλεσε τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης