ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Record Digging: Οι Sumac επιστρέφουν με τον πιο ώριμο δίσκο της καριέρας τους

Record Digging: Οι Sumac επιστρέφουν με τον πιο ώριμο δίσκο της καριέρας τους

Το συγκρότημα Sumac.

Bandcamp

Από την αρχή, οι Sumac καλωσόρισαν τον μαξιμαλισμό. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Aaron Turner, ένας πολύ ενεργός καλλιτέχνης με περίπου 20 μουσικά έργα στο όνομά του, τροφοδοτεί όλο το υλικό στη μπάντα μαζί με τον ντράμερ Nick Yacyshyn και τον μπασίστα Brian Cook.

Όταν το Pacific Northwest supergroup έκανε το ντεμπούτο του το 2015 με το «The Deal», τα τραγούδια τους ήταν ήδη καλογιαλυσμένα υβρίδια sludge, hardcore, noise, death metal και όχι μόνο.

Κάθε επόμενος δίσκος ακούγεται όλο και πιο δυνατός με τη διατήρηση των καθαρών αρχών των υποειδών του heavy rock. Είτε κατασκευάζει είτε αποδομεί, το βαρύ μέταλλο των Sumac επιδιώκει συνεχώς να ενσωματώνει ολοένα και περισσότερα στοιχεία μέσα του.

Συχνά αυτό που αποκαλύπτει το The Healer κρύβεται σε κοινή θέα. Τα τρία κύρια όργανα καταγράφονται σαν κάτω από μικροσκόπιο, αποδίδοντας εντονότερα τη φυσική κατάσταση των κραδασμών τους σε κάθε κομμάτι.

Η «υπερ-πραγματικότητα» αυτών των κομματιών φέρνει μια ακατέργαστη ψυχεδέλεια στο σύνολο του άλμπουμ, η οποία είναι και η ουσία του.

Ουσιαστικά οι Sumac κυκλοφόρησαν το λιγότερο φιλικό τους crossover δίσκο. Το The Healer έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μόδες της εποχής, σαν μια διαλογιστική αλλά και γκροτέσκ ταινία ενός άσιμου αλλά αληθινού σκηνοθέτη με πολλά στοιχεία καλά κρυμμένου σουρεαλισμού.

Το επικό άλμπουμ είναι πιο κοντά στο «The Stone’s Turn», ένα μυστηριώδες ταξίδι, γεμάτο εκκινήσεις και στάσεις, ηχητικούς ανεμοστρόβιλους και blast beat, διάχυτη ψυχολογία και ηλεκτρισμένα riff που απλά σε «βάζουν».

Αν το Love in Shadow έψαξε όλο και πιο βαθιά για τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του metal και το May You Be Held πάλεψε με αυτοπεποίθηση με το άγνωστο του, τότε το The Healer καταπίνει ολόκληρο το σύμπαν του και το μεταρρυθμίζει εκ νέου.

Είναι ένα άλμπουμ που χρησιμοποιεί την απόρριψη των καλοστημένων παραγωγών του metal ως καταλύτη για να φέρει κάτι άλλο στη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ