ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Photo Vogue Festival: η φωτογραφία είναι της μόδας στο Μιλάνο

Photo Vogue Festival: η φωτογραφία είναι της μόδας στο Μιλάνο

Εδώ και μισό αιώνα η Vogue Italia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μόδας που είναι τέχνη και την τέχνη που είναι η μόδα. Με αφορμή αυτή τη συμμαχία, η Ιταλική πρωτεύουσα του στιλ Μιλάνο τιμά τη φωτογραφία μόδας με σειρά εκδηλώσεων και επιδείξεων σε συνεργασία με το περιοδικό που εδώ και 50 χρόνια καταγράφει την εξέλιξη και τις επαναστάσεις στο ντύσιμο.

Το πρώτο διεθνές Photo Vogue Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποπλάνησε το κοινό από τις 22 έως τις 26 Νοεμβρίου. Στα highlights των εκδηλώσεων η μονογραφική έκθεση στο Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας που ζει στις ΗΠΑ, Βανέσα Μπίκροφτ με σπάνιες Polaroid και γλυπτά αλλά και οι ομαδικές εκθέσεις The Female gaze (Το γυναικείο βλέμμα) -αφιερωμένη σε γυναίκες φωτογράφους που έφεραν την επανάσταση με τον τρόπο που παρουσιάζουν το σώμα και τη γυναικεία σεξουαλικότητα στη φωτογραφία μόδας- και Photo Vogue/In Fashion -μία παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφιών από την πρωτοβουλία ανίχνευσης φωτογραφικών ταλέντων μέσω της πλατφόρμας Photo Vogue.

"Η διεθνής φωτογραφική σκηνή χαρακτηρίζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ από ποικιλία και πλουραλισμό κυρίως χάρη στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία γκρέμισαν κάθε εμπόδιο μεταξύ των καλλιτεχνών και του δυνητικού κοινού τους. Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβάλλεται νέου είδους λογοκρισία στις φωτογραφίες γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα που εξερευνούν τη σεξουαλικότητα και παρόμοια θέματα", αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης και του Φεστιβάλ.

Στο πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Vogue παρουσιάστηκαν επίσης φωτογραφικά έργα των Τζιαν Πάολο Μπαρμπιέρι, Τζόρτζιο Αρμάνι, Κρίστοφερ Λους, Ρόμπερντ Φρανκ, Ταλία Τσεκρίτ, Φεντερίκο Πατελάνι και πολλών άλλων εκπροσώπων της φωτογραφικής τέχνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ