ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Slash δεν θυμάται τίποτα από τις συναυλίες του με τους Guns N' Roses λόγω καταχρήσεων

Ο Slash δεν θυμάται τίποτα από τις συναυλίες του με τους Guns N' Roses λόγω καταχρήσεων

Ο Slash φτάνει στα Όσκαρ την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες. 

AP

Το συγκρότημα Guns n' Roses σχηματίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τον Axl Rose στη φωνή, και μέχρι το 1987, έγιναν παγκοσμίως διάσημοι χάρη στο εμβληματικό ντεμπούτο άλμπουμ τους, Appetite for Destruction.

Μαζί με τους Rose και Slash στην κλασική σύνθεση ήταν ο μπασίστας Duff McKagan, ο ντράμερ Steven Alder και ο ρυθμικός κιθαρίστας Izzy Stradlin. Το συγκρότημα κατέκτησε τις ΗΠΑ με τις πρώτες του επιτυχίες, οι οποίες περιλαμβάνουν κλασικά κομμάτια όπως τα «Welcome to the Jungle», «Sweet Child O» Mine» και «Paradise City».

Τα μέλη του διατήρησαν τον τυπικό ροκ εν ρολ τρόπο ζωής της ηδονιστικής υπερβολής.

Με φήμη και περιουσία, αυτός ο τρόπος ζωής εντάθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Μετά από μια σειρά καβγάδων, ο Slash αποφάσισε να φύγει από τους Guns N' Roses το 1996, οπότε σχημάτισε το συγκρότημα Slash's Blues Ball με μπλουζ διασκευές μαζί με τους Teddy 'Big Bag Zig Zag' Andreadis, Johnny Griparic, Alvino Bennet, Bobby Schneck και Dave McLaurin.

Σε μια νέα συνέντευξη στο People, ο Slash παραδέχθηκε ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, τα προβλήματα αλκοολισμού τον έκαναν να θυμάται μετά βίας τις πρώτες συναυλίες του με το συγκρότημα.

«Ήταν ένα τόσο μεθυσμένο πράγμα, και ήταν απλώς για πλάκα», εξήγησε. «Δεν θυμάμαι καμία από αυτές τις συναυλίες», είπε.

Ωστόσο, ο κιθαρίστας δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για αυτό το κομμάτι της καριέρας του. Το αλκοόλ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καλιφορνέζικης μπλουζ σκηνής. «Όταν τους πρωτογνώρισα, μερικά από τα παιδιά, έπαιζαν σε ένα συγκρότημα που λεγόταν "The Screaming Cocktail Hour", το οποίο ήταν ένα υπέροχο μπλουζ συγκρότημα που έπαιζε στο τοπικό Rogie's and Baked Potato and Cozy's, και όλα αυτά τα μικρά μπαρ γύρω από το LA», θυμάται.

Ο κιθαρίστας συνέχισε: «Και πήγαινα και έκανα παρέα μαζί τους και έφτανα στις δέκα ή στις 11 μ.μ. και τζαμάραμε μέχρι τις δύο το πρωί».

Αν και η μνήμη του Slash από τα πρώτα σόου είναι πολύ περιορισμένη όλα αυτά τα χρόνια αργότερα, χρησιμοποίησε μερικά από τα setlists που κράτησε ως έμπνευση για το νέο του άλμπουμ των blues διασκευών, Orgy Of The Damned.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ