ΣΠΟΡ

To who is who του Βέλιμιρ Παούνοβιτς

To who is who του Βέλιμιρ Παούνοβιτς

Όπως όλα δείχνουν, ο Σέρβος Βέλικο Παούνοβιτς θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από τα δύσκολα. Ο 38χρονος προπονητής φαίνεται πως θα διαδεχθεί τον Γιάννη Αναστασίου, αφού αύριο, Τετάρτη αναμένεται να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τους «πράσινους».

Άλλωστε οι δύο πλευρές εκτιμάται πως έχουν μία καταρχήν συμφωνία, με τον Παούνοβιτς να ζητά και δυο βοηθούς της επιλογής του, αίτημα που γίνεται δεκτό από το «τριφύλλι».

Το όνομα του Παούνοβιτς δεν είναι μία αμελητέα ποσότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μπορεί να είναι μόλις 38 ετών, αλλά ήδη έχει χτίσει μια επιτυχημένη πορεία. Είναι ο προπονητής εκείνος που έφερε την εθνική της χώρας του, κάτω των 20 ετών, στην κορυφή του κόσμου. Είναι ο άνθρωπος που εμφύσησε στους νεαρούς παίκτες την πειθαρχία, τον κυνισμό, τον δυνατό χαρακτήρα και το μαχητικό πνεύμα.

Έχει τη φήμη προπονητή ο οποίος δίνει βαρύτητα στην τακτική. Πιστεύει στο συλλογικό πνεύμα και την πειθαρχία αλλά συγχρόνως υποστηρίζει τους πάικτες του και δη τους "μικρούς".

Και η καριέρα του όμως κάθε άλλο παρά μιρκή είναι. Έπαιξε για 11 διαφορετικούς συλλόγους. Αναλυτικά:

Παρτίζαν, Μαρμπέγια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαγιόρκα, Οβιέδο, Τενερίφη, Αννόβερο, Χετάφε, Ρουμπίν Καζάν, Αλμπερία, Φιλαντέλφια Ούνιον.

Την ίδια όμως στιγμή δεν έχει υπάρξει ακόμα προπονητής σε σύλλογο.

Λατρεύει όμως να χρησιμοποιεί τα σόσιαλ μίντια τα οποία εκμεταλλεύεται με όποιον τρόπο μπορεί. Επικοινωνεί με τους ποδοσφαιριστές του, τους ενημερώνει για αγώνες και αθλητικές ειδήσεις, αναλύει και παιχνίδια ή τους επισυνάπτει θέματα τακτικής. Ως και...κουίζ τους στέλνει για να παίζουν!