ΣΠΟΡ

Η Αγγλική Guardian συμπεριέλαβε δύο Έλληνες στην λίστα με τα 50 νέα αστέρια του ποδοσφαίρου

Η Αγγλική Guardian συμπεριέλαβε δύο Έλληνες στην λίστα με τα 50 νέα αστέρια του ποδοσφαίρου
EUROKINISSI / ICONPRESS/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στην ετήσια παρουσίαση ταλέντων της Αγγλικής εφημερίδας Guardian ξεχωριστή θέση έχουν δύο Ελληνόπουλα. Ο Δημήτρης Λημνιός και ο Πάνος Αρμενάκας.

Ο επιθετικός του Ατρομήτου έχει κερδίσει εσχάτως και θέση βασικού από τον Τραϊανό Δέλλα και σίγουρα περιλαμβάνεται στα νέα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας. Ας δούμε όμως τι γράφουν οι Άγγλοι για τον Δημήτρη Λημνιό και γιατί τον συμπεριέλαβαν στην σχετική λίστα.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

«Ένας ταλαντούχος, αριστεροπόδαρος επιθετικός, ο οποίος διακρίνεται για τα εντυπωσιακά γκολ, που πετυχαίνει. Ο 17χρονος έχει αγωνιστεί με την U-19 και σε ματς με την Μολδαβία (όπου πέτυχε χατ-τρικ) τον εντόπισε η Σαμπντόρια. Πέρυσι έκανε προπόνηση για μία εβδομάδα στον σύλλογο της Serie A και ένα μήνα αργότερα προήχθη στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου. Είναι ο τρίτος νεότερος παίκτης, που έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Super League και έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο την εφετινή σεζόν εναντίον της ΑΙΚ, στο β γύρο των προκριματικών του Europa League. Μοιάζει πολύ στο στυλ παιχνιδιού του με τον Κώστα Μήτρογλου και συχνά βγάζει εκτός μάχης τους αμυντικούς με τον εκρηκτικό διασκελισμό του».

Το Ελληνόπουλο της Αυστραλίας

Ο Πάνος Αρμενάκας είναι το δεύτερο Ελληνόπουλο της λίστας. Γεννημένος στις ΗΠΑ, αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία τελικά επέλεξε την χώρα των καγκουρό για να εκπροσωπήσει στο ποδόσφαιρο.

Η Ελλάδα θυμήθηκε τον πιτσιρικά στα 17 του και ήταν λογικό ο Παναλντίνιο (έτσι είναι το παρατσούκλι του, για τις ντρίμπλες αλα Ροναλντίνιο) να μην επιλέξει την πατρίδα του πατέρα και του παππού του από τη Μυτιλήνη, ούτε την χώρα της μητέρας του (ΗΠΑ), αλλά εκείνη που τον μεγάλωσε και του έδειξε εμπιστοσύνη. Να τι λένε οι Άγγλοι για τον μεσοεπιθετικό της Ουντινέζε (εκεί όπου "κολλητός" του είναι ο Παναγιώτης Κονέ).

«Χορευτικές δεξιότητες, έφεση σε περίτεχνες ντρίμπλες και άριστη αίσθηση του γκολ - ένα μεθυστικό μείγμα που συνδυάζει ο Αρμενάκας. Ένα παιδί που είχε προκαλέσει την προσοχή συλλόγων, όπως η Λίβερπουλ, η Αρσεναλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δήλωναν ενδιαφέρον για τον επιτελικό μέσο, στο τέλος των δύο χρόνων του στις Ακαδημίες της Ουότφορντ, πριν εκείνος τελικά υπογράψει συμβόλαιο με την Ουντινέζε το 2014. Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, ο Αρμενάκας μεγάλωσε στο Σίδνεϊ και δεδομένης της Ελληνικής του καταγωγής, μπορούσε να εκπροσωπήσει τρεις χώρες. Πέρυσι επέλεξε την Αυστραλία σε διεθνή τουρνουά νέων και επιμένει ότι επιθυμεί να γίνει Socceroo (σημ. το παρατσούκλι της εθνικής Αυστραλίας)».

Πέρυσι στο ίδιο αφιέρωμα, την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Λάμπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ