ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία με Τουρκία αλλά στη βάση διεθνούς δικαίου, λέει ο Τσίπρας

Συνεργασία με Τουρκία αλλά στη βάση διεθνούς δικαίου, λέει ο Τσίπρας
PHASMA /Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Για ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με την Τουρκία στο πλαίσιο της επίλυσης της προσφυγικής κρίσης αλλά πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

"Σήμερα έχουμε μια πάρα πολύ σημαντική σύνοδο. Πρέπει να βρούμε λύση ώστε να λύσουμε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. Την ανθρωπιστική προσφυγική κρίση. Η στήριξη των χωρών της Ευρώπης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής με σεβασμό και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι για κοινό μας συμφέρον, το κοινό ευρωπαϊκό μας συμφέρον", είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Και συνέχισε: "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απρόσκοπτου της ολοκλήρωσης της ενταξιακής διαδικασίας. Πάνω από όλα όμως νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για να λύσουμε την συριακή κρίση. Για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα προσφύγων στη Μεσόγειο, τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ