ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Τσίπρας στον Τόσκα

Τι είπε ο Τσίπρας στον Τόσκα

Νέο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αποτελεί η ένταση και τα χημικά κατά των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Τσίπρας: «Ας έρχονταν στο Μαξίμου, τι θα γινόταν;»

Μόλις ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων πήρε τηλέφωνο τον Νίκο Τόσκα, ζητώντας εξηγήσεις για τη στάση της αστυνομίας.

«Ας έρχονταν στο Μαξίμου, τι θα γινόταν;», φέρεται να του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τόσκας του απάντησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ότι θα δώσει εντολή να απαγορευτεί η χρήση χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Παράλληλα διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το επεισόδιο.

Μήνυμα Τόσκα με πολλούς αποδέκτες

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θα γίνει «σάκος του μποξ». «Καλό είναι να μετρήσουμε τα λάθη μας αλλά καλό είναι να μετρήσουμε και τα βήματά μας, εάν θέλουμε να πάει μπροστά η χώρα» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε στενούς του συνεργάτες, μετά το περιστατικό, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον.

Ο Νίκος Τόσκας δεν έχει παράπονο από τον Πρωθυπουργό ωστόσο θεωρεί ότι βάλλεται από μία ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επεισόδια στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας με τα προσφυγόπουλα εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τη «διαρκή και αστυνομική αυθαιρεσία με στήριξη σε ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ». Παράλληλα ζήτησε «ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας», αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Τόσκα.

ΠΟΑΣΥ: Η αστυνομία εκτελεί εντολές

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων ανέφερε ότι «η αστυνομία είναι πάντοτε υπό τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Χρήση χημικών μπορεί να γίνει όταν ο επικεφαλής της διμοιρίας δει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και για τους διαδηλωτές και για τους αστυνομικούς», είπε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ και αυτόπτης μάρτυρας κ. Κάντας τόνισε ότι «τα χημικά που μας πέταξαν δεν με πόνεσαν στο σώμα μου αλλά στην ψυχή μου».

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει στην απολογία του ο αστυνομικός που έκανε χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ