ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Είμαστε πλέον στην Ευρώπη παράδειγμα προς μίμηση - Έχουμε ισχυρή φωνή

Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Είμαστε πλέον στην Ευρώπη παράδειγμα προς μίμηση - Έχουμε ισχυρή φωνή
Προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια περιφέρεια που θεωρείται από το κυβερνητικό στρατόπεδο κρίσιμη, καθώς άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης έλκουν την καταγωγή τους από κει και ο στόχος είναι να επαναλάβει η ΝΔ την επιτυχία των εθνικών εκλογών να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ηράκλειο, ξεκίνησε την ομιλία παίρνοντας αφορμή από την μαντινάδα με την οποία τον υποδέχθηκαν και είπε χαρακτηριστικά: «Ψηφίζω δημοκρατικά Νέα Δημοκρατία για να είναι η Ελλάδα ισχυρή σ’ αυτή τη συμμαχία. Η μαντινάδα τα είπε όλα για τη σημασία αυτών των ευρωεκλογών. Η ιστορία της πατρίδας είναι ταυτισμενη με την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εκλογικά ποσοστά του κόμματός του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τόνισε: «Όταν έγιναν οι εκλογές κοιτούσα προφανώς τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα, αλλά τα μάτια μου ήταν πάντα στραμμένα στην Κρήτη. Γιατί για πρώτη φορά πετύχαμε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Βάψαμε την Κρήτη γαλάζια. Και θα ξαναείναι γαλάζια και στις ευρωεκλογές. Και έγινε μπλε γιατί κάναμε σοβαρά έργα υποδομής».

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πού βρισκόταν η χώρα το 2019 και πού βρίσκεται σήμερα «Τότε ήμασταν το μαύρο πρόβατο. Τώρα σε πολλούς τομείς είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση. Έχουμε πλέον ισχυρή φωνή στην Ευρώπη.

«Ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλά μόνο κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν το βλέπουν και όταν τους το επισημαίνουν δημοσιογράφοι σηκώνονται και φεύγουν από τις συνεντεύξεις. Σκεφτείτε να το είχαμε κάνει εμείς αυτό σε γυναίκα δημοσιογράφο», είπε αναφερόμενος στην αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από συνέντευξη σε δημοσιογράφο της Ρόδου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Οργανισμού για την την ανάπτυξη του λιμένα, την αύξηση που καταγράφει ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με τον όμιλο Grimaldi.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη διοίκηση του ΟΛΗ για την εξαιρετική, όπως είπε, δουλειά την οποία έχει κάνει, «αποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι το λιμάνι του Ηρακλείου, μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω και με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και ένα πολύ καλύτερο τίμημα». Όπως σημείωσε, η διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης, πρακτικά, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κύρωσή της από τη Βουλή.

«Είμαστε μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα, χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ