ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα σε Μακεδονία και Θράκη

Νέα Δημοκρατία: Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα σε Μακεδονία και Θράκη

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς (φωτογραφία αρχείου)

INTIME / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλιμάκια της ΝΔ με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, πραγματοποίησαν ενόψει των ευρωεκλογών, τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα κλιμάκια μετείχε επίσης ο Οργανωτικός Γραμματέας των προεκλογικών κλιμακίων και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Σάκης Ιωαννίδης, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σταϊκούρας βρέθηκε στο σύνολο των Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου επισκέφθηκε εν εξελίξει έργα και επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, πολίτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε επιχειρήσεις, καθώς και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου 'Ακη Παρασκευόπουλο. Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Έβρου της, μαζί και με τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη, αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννη Τζαμπάζη και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, όπου επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις, συνομίλησε με πολίτες και συνάντησε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, παρουσίασε 34 έργα και παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο σύνολο της Περιφέρειας.

Ακολούθως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μαζί με τους βουλευτές Καβάλας Ιωάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη και Αγγελική Δεληκάρη, τις Κρηνίδες, την Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) μαζί και με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη. Επισκέφθηκε επίσης τοπικές επιχειρήσεις μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καβάλας Μπάμπη Δράκο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε., Παναγιώτη Τερεζάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ξάνθης Αλέξανδρο Νταμπουρατζή και κομματικά στελέχη, προήδρευσε σε σύσκεψη με θέμα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του Περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένης Μπρίκα. Επισκέφτηκε ακόμη την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όπου ανακοίνωσε την ικανοποίηση 10 υποβληθέντων αιτημάτων σχολείων αναφορικά με τον σχολικό τους εξοπλισμό.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δράμας Αλέξανδρο Γεωργιάδη και τον πολιτευτή Δράμας Μιχάλη Τάσσου, επισκέφτηκε την Προσοτσάνη. Μετέβη επίσης στο Κάτω Νευροκόπι, όπου παρευρέθηκε στη θεμελίωση των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, που, όπως τόνισε, «θα βελτιώσουν ριζικά το επίπεδο διδασκαλίας των μικρών μαθητών και θα διαμορφώσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς».

Σταϊκούρας: Σημαντική η ψήφος στην κάλπη των Ευρωεκλογών

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουμε την ισχυρή βούληση να τις τρέξουμε με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε να μπορούμε τεκμηριωμένα να υποστηρίζουμε ότι η χώρα μας ενισχύει τη θέση της ως θετικό παράδειγμα, ως "παίκτης" θετικής μνημόνευσης».

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι ευρωεκλογές είναι μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, καθώς, αποδεδειγμένα, το 75% των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προέρχονται και απορρέουν από πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Με δεδομένο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για μία σειρά από ζητήματα, όπως χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταναστευτικό, άμυνα της Ευρώπης, που άπτονται της καθημερινότητας, είναι σημαντικό ο πολίτης να προσέλθει στην κάλπη και να έχει συμμετοχή κάνοντας, παράλληλα, την καλύτερη επιλογή».

«Και η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη η οποία ενέταξε, κράτησε το 2015 τη χώρα στην Ευρώπη και διαχρονικά διασφαλίζει κατά τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ