ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Σημαντική η 9η Ιουνίου για την Ευρώπη - Σημαντικότερη η 10η για την Ελλάδα

Γεραπετρίτης: Σημαντική η 9η Ιουνίου για την Ευρώπη - Σημαντικότερη η 10η για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σημασία της επομένης των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη (30/5) στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει «να στείλουμε ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα με την ψήφο μας», ενώ σημείωσε πως «η Ευρώπη δεν θα πάει μπροστά με αυτούς που την αμφισβητούν».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας ξεκαθάρισε πως ο «σεβασμός στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μονόδρομος».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνοντας σαφές πως η γειτονική μας χώρα «έχει θέσεις που δύσκολα θα αλλάξουν, δεν έχουμε αυταπάτες, δεν βλέπουμε μόνο τα καλά και όχι τα κακά» αλλά τόνισε πως υπάρχει πρόθεση να «προχωρήσουμε βήμα - βήμα».

«Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τις ημέρες των Ιμίων» υπογράμμισε και πρόσθεσε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι «μπορούμε να έχουμε μια αμοιβαία κατανόηση, οι διαφορές υπάρχουν αλλά να μην μετατρέπονται σε κρίσεις».

Την εκδήλωση συντόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ ενώ παρεμβάσεις έκανε ο Κώστας Φίλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ