ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την ώρα που η εξάπλωση του κορωνοϊού αρχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν υπάρχουν πεδία συναίνεσης, αλλά η σύγκρουση χτυπάει «κόκκινο». Σήμερα στο briefing ο Στέλιος Πέτσας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «κορωνοκαπηλεία». Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού παράθεσε τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του ΕΣΥ, υποστήριξε ότι:

«Και όλα αυτά τα σημειώνω όχι για να αναδείξω τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τα τονίζω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνοντας στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού – την κορωνοκαπηλεία – επιμένει στην μικροπολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία Επαναλαμβάνω λοιπόν, δεν είναι η πανδημία του κορωνοϊού πεδίο για μικροπολιτική αντιπαράθεση. Και όσοι, απελπισμένοι στην απομόνωση και στην ανυποληψία, χαιρέκακα περιμένουν στη γωνία μετρώντας κρούσματα και θύματα, ας αναλογιστούν ότι οι Έλληνες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν …».

Ερώτηση Τσίπρα

Οι τόνοι όμως σηκώνονται και από την Κουμουνδούρου με έμφαση σε τρία σημεία:

-Τη στήριξη του ΕΣΥ.

-Την πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

-Την οικονομική ενίσχυση όσων πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, ιδίως των εργαζόμενων και των επαγγελματιών της εστίασης.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ο κ. Τσίπρας ερωτά τον κ. Μητσοτάκη:

«-Σκοπεύετε, έστω και τώρα, μετά από περισσότερο από 8 μήνες αδράνειας, να μας ενημερώσετε για το πότε επιτέλους θα εκπονήσετε και θα υλοποιήσετε και με τι περιεχόμενο ένα σχέδιο άμεσης, ουσιαστικής ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού των πολιτών;

-Θα προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκοινωνιών όπως για παράδειγμα, στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για 750 νέα λεωφορεία, στην επανένταξη της αγοράς των 92 λεωφορείων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής για την ενίσχυση του στόλου των ΜΜΜ και στην επιδιόρθωση των οχημάτων που βρίσκονται στα αμαξοστάσια ακόμη και με μικρές βλάβες, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια;»

Οι ΜΕΘ και η εστίαση

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε στον Γιώργο Τραπεζιώτη στο Κόκκινο ότι:

«Η φράση που είχε πει ο κ. Πέτσας στις 25 Σεπτεμβρίου ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια» -αυτός ο τρομακτικός συνδυασμός λέξεων που βάζει στην ίδια πρόταση τις ΜΕΘ με τη φράση «πεταμένα λεφτά»- ήταν η λογική που μας οδήγησε σε αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες.»

Από τη μεριά της, η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι:

«Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι χειρότερα και πιο ανεπαρκή από αυτά του Απριλίου […]. Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμία ενίσχυση στους επαγγελματίες, ούτε τα πενιχρά 800 ευρώ του Απριλίου. Επιδότηση της ανεργίας με τα 534 ευρώ.»

Μικροπολιτική σκοπιμότητα

Χτες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας είχε επισημάνει ότι «η κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ..» Υπογράμμισε δε ότι:

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη. Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός.»

Είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ