ΚΟΣΜΟΣ

Μελανσόν: Απετράπη το χειρότερο σενάριο - Καμία συνεργασία με το κόμμα του Μακρόν

Μελανσόν: Απετράπη το χειρότερο σενάριο - Καμία συνεργασία με το κόμμα του Μακρόν

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας στην ομιλία του

AP Photo/Thomas Padilla

«Απετράπη το χειρότερο σενάριο. Η Εθνική Συσπείρωση ηττήθηκε και αυτό αποτελεί τεράστια ανακούφιση για την Γαλλία» τόνισε ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, που συμμετέχει στον συνασπισμό του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων exit poll του β' γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το Νέο Λαϊκό Μέτωπο δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με εκείνους, ενάντια στους οποίους αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

«Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Μακρόν. Αγωνιστήκαμε κατά της κυβέρνησής του» τόνισε.

Ο ίδιος χαιρέτησε τον γαλλικό λαό, που όπως είπε «μέσα σε περιορισμένους χρόνους, ψήφισε κατά συνείδηση». «Ο λαός κινητοποιήθηκε και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι εν μέσω καλοκαιριού» πρόσθεσε.

«Η βούληση του λαού θα πρέπει να τηρείται αυστηρά» σημείωσε, αναφερόμενος στον Μακρόν τον οποίο κάλεσε να μην προσπαθήσει με «τεχνάσματα να παραμείνει στην εξουσία» και κάλεσε τον πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ να παρετηθεί.

«Ο πρόεδρος έχει την εξουσία και το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» ανέφερε.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως «το μέτωπο θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Είναι έτοιμο να κυβερνήσει» και ήδη «από το καλοκαίρι θα εφαρμοστούν μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης» ζητήματα που προκάλεσαν τριγμούς στη γαλλική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ