Στόχος να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ως την Παρασκευή
Ανανεώθηκε:
Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τις άδειες για τις τηλεοπτικές συχνότητες αναμενόταν να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, όμως η κυβέρνηση αναμένει ακόμα την απαραίτητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όπως ανέφερε, πριν από λίγο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στο ΑΠΕ: "αμέσως μετά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αναμένεται, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών". Σήμερα το εν λόγω νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και μόλις η έκθεση του ΓΛΚ είναι έτοιμη, θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους την Παρασκευή, ημέρα που συμπίπτει και με την παρουσία και ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στη Βουλή.
Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νομοσχεδίου, λένε οι ίδιες πηγές, επιθυμεί να σηματοδοτήσει το τέλος της ασυδοσίας με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και κυρίως να στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι συχνότητες είναι δημόσιες, επομένως οι καναλάρχες δεν μπορούν να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το υφιστάμενο καθεστώς χωρίς να πληρώνουν το τίμημα για την κατοχή «συχνοτήτων που ανήκουν στο λαό».
Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη με αντικείμενο μεταξύ άλλων, -όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη- και το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών που έχει δει το φως της δημοσιότητας και να κρίνει ποια κομμάτια του θα κρατήσει και ποια θα απορρίψει προκειμένου αργότερα αλλά χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσει στην εκπόνηση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο για ένα «δύσκολο εγχείρημα» γνωρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό αφορούν εκατομμύρια Ελλήνων που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, αλλά και συγχρόνως η μόνη λύση για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων που παραπαίουν.
Βεβαίως, την ίδια ώρα το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει στραμμένο το βλέμμα του στην άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και στις επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο. Η κυβέρνηση βλέπει στο πρόσωπο του Ολάντ έναν ισχυρό ευρωπαίο σύμμαχο και από την παρουσία του στην Αθήνα προσδοκά μία δήλωση στήριξης των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της όπως επίσης και ένα θετικό μήνυμα για το ζήτημα της διευθέτησης του δημοσίου χρέους. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας όταν βρέθηκε προ ημερών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έθιξε το θέμα του χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Από την πλευρά του και ο Ολάντ επιδιώκει να εμφανιστεί η Γαλλία ως η ευρωπαϊκή χώρα που στήριξε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές ούτως ώστε όταν η χώρα μας διεξέλθει της κρίσης να μπορεί να επαίρεται ότι πίστεψε στην δυνατότητα της κυβέρνησης να υπερβεί τις αντιξοότητες και να ξεπεράσει την κρίση.
Το γεγονός πως θα συνοδεύεται από έξι υπουργούς και περίπου τριάντα επιχειρηματίες υποδηλώνει την βούληση του Ολάντ να γίνουν επενδύσεις στην χώρα με αιχμή τις εταιρίες ύδρευσης, τους σιδηροδρόμους ακόμη και τα λιμάνια. Επίσης οι Γάλλοι ενδιαφέρονται να παρέξουν στήριξη σε θέματα μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση.