ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσδοκίες για μείωση του ελληνικού χρέους από την επίσκεψη Ολάντ

Προσδοκίες για μείωση του ελληνικού χρέους από την επίσκεψη Ολάντ
EUROKINISSI/ANDREA BONETTI

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούν στο Μαξίμου την επίσκεψη Ολάντ στην προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Η επίσκεψή του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα», όπως αναφέρεται σε είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Ο Γάλλος Πρόεδρος, σε πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για τις δύο χώρες ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται επίσημo δείπνo με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Ολάντ είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα μας, μετά τις πρόσφατες εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων είχε χαιρετήσει με σχετική δήλωση στην οποία χαρακτήρισε τη νίκη του Αλ. Τσίπρα ως "ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά".

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το γαλλόφωνο ραδιόφωνο RTL, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο, στην Αθήνα θα έρθουν και εβδομήντα επικεφαλής γαλλικών εταιριών προκειμένου να συζητήσουν με τους έλληνες αξιωματούχους πιθανή εμπλοκή τους σε μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις και συμμετοχή σε επενδυτικά project που θα γίνουν στη χώρα.

Επίσκεψη-αστραπή από τον Μισέλ Σαπέν


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, επίσκεψη-αστραπή θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαπέν έρχεται με σκοπό την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που θα επικεντρώνεται στους τομείς της Οικονομίας και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ
Επίσκεψη – αστραπή Σαπέν στην Αθήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ