ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον»: Δράσεις στα σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον»: Δράσεις στα σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
UNSPLASH

Με σύνθημα «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον - Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ» το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα Δημοτικά Σχολεία από την Τρίτη (4/6) μέχρι την Πέμπτη (6/6) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Οι δράσεις αυτές εστιάζουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό θεματικό άξονα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.

Με γνώμονα, λοιπόν, τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών, των οικοσυστημάτων και την ατομική ευεξία, οι άνθρωποι καλούνται να αναθεωρήσουν τις συνήθειές τους, ώστε να βρούμε ξανά την αρμονία με τη φύση.

Έτσι, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, μέσω της εκπαίδευσης για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τις Παιδαγωγικές Ομάδες (Π.Ο.) των Κ.Ε.ΠΕ.Α., να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τις 4 Ιουνίου έως τις 6 Ιουνίου 2024, σχετικά με:

  • το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή,
  • την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών
  • τα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα
  • τα τοπικά οικοσυστήματα – (πανίδα, χλωρίδα, απειλούμενα είδη)
  • την τροφική αλυσίδα
  • τον έλεγχο και την αποφυγή του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ