ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Taste the Greek Spirit: Επιτυχής η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Bar Convent Berlin 2019

Taste the Greek Spirit: Επιτυχής η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Bar Convent Berlin 2019

Με μεγάλη επιτυχία, υψηλή επισκεψιμότητα και τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε,  με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Α.Ο.Π., σημαντική ενέργεια διεθνούς προβολής των Ελληνικών Αποσταγμάτων, μέσω της διοργάνωσης εθνικής συμμετοχής με Περίπτερο στην επαγγελματική Έκθεση “Bar Convent Berlin 2019”.

Το Bar Convent Berlin επιλέχθηκε καθώς αποτελεί εδώ και δώδεκα χρόνια το σημαντικότερο διεθνές γεγονός για τη βιομηχανία των μπαρ και των οινοπνευματωδών, επιτρέποντας στο προσωπικό των μπαρ να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τις νεότερες τάσεις στον κλάδο. Φέτος συμμετείχαν 46 εκθέτες από 48 χώρες και προβλήθηκαν συνολικά 1.200 brands, προσελκύοντας το ενδιαφέρον περί των 15.000 επισκεπτών, με περισσότερο του 50% να προέρχεται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης Κίνας και Ινδίας.

Όπως δήλωσε με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π, κ. Νίκος Καλογιάννης: “ Στόχος της παρουσίας μας στο BCB ήταν να δημιουργηθούν οι προσλαμβάνουσες που θα συνδέσουν τα Ελληνικά Αποστάγματα με τον χώρο του μπαρ, εκσυγχρονίζοντας, εξελίσσοντας και επανατοποθετώντας τα διεθνώς με τρόπο δημιουργικό. Το εγχείρημα της συμμετοχής με το Taste the Greek Spirit στο μεγαλύτερο Bar Show στον Κόσμο ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Enterprise Greeece και υλοποιήθηκε από το Aegean Coctails & Spiritis.”.

Το Περίπτερο του Σ.Ε.Α.Ο.Π., διαμορφωμένο ως Bar, με την προτροπή “TASTE the GREEK SPIRIT”, κατάφερε να ιντριγκάρει και να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία καταρχήν να ενημερωθούν για τα Ελληνικά Αποστάγματα και στη συνέχεια να τα γευτούν, δοκιμάζοντας ευφάνταστα κοκτέιλς με γνήσιο “άρωμα Ελλάδας”. Ειδικότερα, τα Ελληνικά Αποστάγματα προσφέρονταν για γευστική δοκιμή μετά από μία σύντομη επεξήγηση του τρόπου παρασκευής της κάθε κατηγορίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε Αποστάγματος.

Παρουσιάσθηκαν κυρίως το ούζο, το τσίπουρο (απλό & παλαιωμένο) και μαστίχα αλλά και άλλα προϊόντα ελληνικής ποτοποιίας/αποσταγματοποιίας (συνολικά 14 εταιρείες και 23 brands).

Tέλος, για την εκ βαθέων γνωριμία του trade κοινού με τα Ελληνικά Αποστάγματα και τις δυνατότητες χρήσης τους στο Bar, τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το trade κοινό με ομιλητές τους Ντένη Καλλιβωκά (Aegean Cocktails & Spirits) και Δημήτρη Κιάκο (ιδιοκτήτη «The Gin Joint», συνιδιοκτήτη «To Λοκάλι», o μοναδικός μη Βρετανός Member του The Gin Guild) οι οποίοι μετέφεραν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μακρά ιστορία, τον τρόπο παραγωγής και τη μοναδικότητα των Ελληνικών Αποσταγμάτων.

Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=xLt_McINEJg&t=581s μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει ένα βίντεο από το παραπάνω σεμινάριο, το οποίο αντικατοπτρίζει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση των Ελληνικών Αποσταγμάτων διεθνώς.

taste the greek spirit

Τα BRANDS συμμετείχαν ήταν:

Α/Α

BRAND NAME

1

OUZO No7 GOLD

2

ΟΥΖΟ 12

3

OYZO ΑΔΟΛΟ

4

OUZO KAZANISTO

5

OUZO KALIMERA

6

OYZO KEFI SILVER SERIES 40%VOL

7

OYZO KEFI GOLD SERIES 42%VOL

8

ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ

9

OYZO NEKTAR PILAVAS

10

OYZO ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

11

AGED TSIPOURO KATSAROS

12

AGIONERI (Παλαιωμένο Τσίπουρο)

13

DARK CAVE (Παλαιωμένο Τσίπουρο)

14

ΗΔΩΝΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

15

MATHEXIS CIGAR

16

SPYROPOULOS FAMILY AGED TSIPOURO

17

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΣΙΛΙΛΗ

18

ΤΣΙΠΟΥΡΟ O/PURIST

19

HOMERICMASTIHA SPIRIT

20

M DRY Mastiha

21

LIQUEUR MASTIHA

22

LIQUEUR LIMONCELLO

23

ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Ακολουθούν επιπλέον 4 συνταγές για τη δημιουργία κοκτέιλ με Ελληνικά Αποστάγματα:

Δείτε το έντυπο με τις συνταγές ΕΔΩ

  1. Συνταγή με Ούζο: Παίρνουμε το κλασσικό ελληνικό απεριτίφ Ούζο με Λεμόνι και το μετατρέπουμε σ’ ένα international long drink με βάση το ούζο, λεμονάδα , lime και touch από δενδρολίβανο.

BACK TO THE FUTURE (με ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ, ή ΟΥΖΟ 12, ή ΟΥΖΟ ΑΔΟΛΟ, ή ΟΥΖΟ ΚΕΦΙ)

  • ούζο
  • ανθρακούχα λεμονάδα
  • φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • bitters δεντρολίβανο

Γαρνιτούρα · σφήνα λάιμ

  1. Συνταγή με Τσίπουρο: Έχοντας στο μυαλό μας το γεγονός ότι το Τσίπουρο μπορεί να λειτουργήσει ωραία σε Martini, δίνουμε μία εκδοχή ενός Dirty Martini που περιέχει άλμη και γαρνίρεται με ελληνικές ελιές Καλαμών.

O/PURIST MARTINI (με τσίπουρο ο/pourist)

  • τσίπουρο
  • άλμη

Γαρνιτούρα · ελιά Καλαμών

  1. Συνταγή με Παλαιωμένο Τσίπουρο: Από το αγαπημένο classic Old Fashioned κάνουμε ένα twist αντικαθιστώντας το Whisky με παλαιωμένο Τσίπουρο. Αλλάζοντας το Παλαιωμένο Τσίπουρο, αλλάζει κι ο χαρακτήρας του cocktail αναδεικνύοντας κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τσίπουρου.

DARK CAVE OLD FASHIONED /AGIONERI OLD FASHIONED (Με τσίπουρο παλαιωμένο ΑΓΙΟΝΕΡΙ ή DARK CAVE)

  • παλαιωμένο τσίπουρο
  • σιρόπι ζάχαρης
  • peychaud bitters
  • abbots bitters

Γαρνιτούρα φλούδα πορτοκάλι

  1. Συνταγή με Μαστίχα: Μετατρέπουμε τη Μαστίχα σ’ ένα καυτερό Sour (κλασσική συνταγή), με γαρνιτούρα με Ελληνικότητα.

HOMER’S SOUR (με Mastiha Spirit Homeric)

  • μαστίχα
  • φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • σιρόπι ζάχαρης
  • firewater bitters
  • peychaud bitters

Γαρνιτούρα · βασιλικός