ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύκονος: Τρεις λόγοι που το «νησί των ανέμων» παραμένει ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός

Μύκονος: Τρεις λόγοι που το «νησί των ανέμων» παραμένει ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός

Παρότι η Μύκονος είναι ένας τόπος φημισμένος από τη μία γωνία του παγκόσμιου χάρτη ως την άλλη, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον αρχαίο μύθο που σχετίζεται με τη δημιουργία της. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν, το κοσμοπολίτικο νησί δημιουργήθηκε από τα απολιθώματα δύο γιγάντων τους οποίους κατατρόπωσε ο θρυλικός ημίθεος Ηρακλής, ενώ το όνομά της το πήρε από τον εγγόνο του Απόλλωνα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η Μύκονος, είχε πάντα τον τρόπο της να εξαπλώνει όλο και περισσότερο τη φήμη της για τους πιο… λάθος λόγους. Ακόμη και οι πιο κακεντρεχείς βέβαια, δεν μπορούν να μην παραδεχτούν πως πρόκειται για έναν τόπο «παραμυθένιο» με μοναδικό και σπάνιο φυσικό κάλλος. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που παρότι δεν αποτελεί τον πιο φιλήσυχο καλοκαιρινό προορισμό, παραμένει εδώ και αρκετές δεκαετίες σταθερά στις υψηλότερες θέσεις των νησιών με τη μεγαλύτερη τουριστική έλξη παγκοσμίως.

Κάποιος που δεν αρέσκεται ή δεν είναι συνηθισμένος σε έναν τρόπο ζωής, ανάλογο με αυτόν που θεωρούμε πως κυριαρχεί στη Μύκονο, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβει για ποιο λόγο κάθε καλοκαίρι από αρχές Μαΐου μέχρι και μέσα Αυγούστου, τα λιθόστρωτα στενά της είναι πλημμυρισμένα από κόσμο. Παρακάτω όμως, ακολουθούν τρεις λόγοι που είναι αρκετά κατατοπιστικοί αλλά και ικανοί να τον πείσουν να αρχίσει να μαζεύει από σήμερα κιόλας τις βαλίτσες του για Μύκονο!

Αναβαθμίζει την έννοια της διαμονής σε άλλο επίπεδο

Όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, η Μύκονος μπορεί να μην είναι το πιο… ήσυχο μέρος της Ελλάδας, ωστόσο πληροί όλες τις προδιαγραφές για να μας χαρίσει την απόλυτη ξεκούραση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία που διαθέτει, περιλαμβάνουν μοναδικές υπηρεσίες καθώς και ένα προσωπικό παραπάνω από πρόθυμο να καλύψει μέσα σε λίγα λεπτά την οποιαδήποτε ανάγκη των επισκεπτών. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται φυσικά και το «κόσμημα» των Κυκλάδων, το exclusive boutique ξενοδοχείο Grace Mykonos, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την προστατευμένη «χρυσή» ακτή του Αγίου Στεφάνου και ξεχωρίζει για το σύγχρονο και καλαίσθητο design του. Στις εγκαταστάσεις του συγκαταλέγονται ευρύχωρα δωμάτια άνω των 50τμ, ιδανικά για ένα ζευγάρια, καθώς και δύο είδη σουιτών, η junior και μία μεγαλύτερη, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν από μία πολυμελή οικογένεια μέχρι μία μεγάλη παρέα.

p1

Οι παραλίες της είναι κάτι παραπάνω από… παραδεισένιες

Οι ακτές του νησιού, είναι ένα από τα μεγάλα αβαντάζ που κάνουν τη Μύκονο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου με διαφορά, ειδικά όσον αφορά το νοτιότερο τμήμα της. Από εκεί μάλιστα, συγκεκριμένα από το γραφικό κόλπο του Ορνού, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα παραδοσιακά ψαροκάικα και να γνωρίσετε το νησί… εν πλω. Θα περάσετε και θα κάνετε στάση από την κοσμική Ψαρού, το Super Paradise, ενώ θα θαυμάσετε από κοντά και τη «μοναχική» Φραγκιά. Στα μισά της εκδρομής, μπορείτε να απολαύσετε σε όποιο σημείο επιθυμείτε μία δροσιστική βουτιά καθώς και να τολμήσετε να… ψαρέψετε, με τις απαραίτητες υποδείξεις του έμπειρου, ντόπιου καπετάνιου που ξέρει καλά τα κατατόπια του νησιού. Στο τέλος της βόλτας σας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και ένα παρεΐστικο ρουστίκ μπάρμπεκιου, σε έναν από τους «μυστικούς» κολπίσκους του νησιού!

p2

Θεωρείται μία από τις «προστατευμένες» περιοχές φυσικού κάλλους

Συγκεκριμένα, η Μύκονος μαζί με τις γειτονικές της Ρήνεια και Δήλο, δημιουργούν ένα τριγωνικό σύμπλεγμα το οποίο στο παρελθόν έχει καθιερωθεί ως «προστατευόμενο» εξαιτίας της πλούσιας φυσικής ομορφιάς του. Μία μονοήμερη απόδραση από τη Μύκονο για τα απέναντι νησιά, είναι αρκετή για να το διαπιστώσετε… ιδίοις όμμασι. Η «κοντινή» Δήλος, που αναμφίβολα θα είναι η πρώτη σας στάση, πίσω στον μακρινό 10ο αιώνα π.Χ. θεωρούνταν οι γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, ενώ αποτελούσε το εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο του κόσμου! Για πολλά χρόνια είχε ανοδική πορεία, μέχρι που οι καταστροφικές επιθέσεις που δέχθηκε κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους έγιναν αιτία τέσσερις αιώνες μετά, τον 6ο αιώνα π.Χ., να εγκαταλειφθεί εντελώς. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, καθώς μαζί με το μουσείο που περιλαμβάνει μία πλούσια συλλογή από ιστορικούς θησαυρούς όπως αγάλματα, εδώλια, αγγεία και ψηφιδωτά, παρασύρει τον επισκέπτη σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο παρελθόν! Δεύτερη στάση η «απάτητη» σχεδόν Ρήνεια, στην οποία μπορείτε εκτός από άκρα ιδιωτικότητα, να χαρείτε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά, καθώς και μία ατελείωτη εξερεύνηση στο εσωτερικό αυτής της μαγευτική όασης!