ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν - Αποκαλύψεις για τη σύντομη παρουσία του στην Ισπανία

Ξανά στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν - Αποκαλύψεις για τη σύντομη παρουσία του στην Ισπανία

O Κάρλες Πουτζντεμόν

AP Photo/Francisco Seco, Files

Καθ' οδόν προς το Βέλγιο βρίσκεται ήδη ο αυτονομιστής ηγέτης της, Κάρλες Πουτζντεμόν ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, για λίγα 24ωρα και στη συνέχεια να διαφύγει. 

Αυτό αποκάλυψε την Παρασκευή (9/8) το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματός του Τζόρντι Τουρούλ αποκαλύπτοντας ότι ταξιδεύει προς το Βατερλό.

Ο Τουρούλ, όπως αναφέρει το Politico δήλωσε ότι ο Πουτζντεμόν πέρασε τη χθεσινή νύχτα στη Γαλλία και τώρα στο Βέλγιο όπου βρίσκεται εξόριστος από το 2017.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εξόριστος Καταλανός ηγέτης έφτασε στην Ισπανία την Τρίτη και οι δυο τους δείπνησαν το πρώτο βράδυ.

Ο Πουτζντεμόν ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και η φυσιογνωμία του κινήματος ανεξαρτησίας της περιοχής, εμφανίστηκε δημόσια στη Βαρκελώνη την Πέμπτη, εκφώνησε ομιλία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Επέστρεψε την ημέρα που το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφιζε για την ανάδειξη του σοσιαλιστή Σαλβαδόρ Ίλα σε πρόεδρο της περιφέρειας.

Τις επόμενες ώρες, η καταλανική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και απέκλεισε τη Βαρκελώνη για αρκετές ώρες. Τελικά η όλη επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο και δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα, με δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη (8/8) να κατηγορούνται ότι τον βοήθησαν στην απόδρασή του.