ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί ψάχνουν τον Κάρλες Πουτζντεμόντ σε υπονόμους και ζωολογικούς κήπους

Οι Ισπανοί ψάχνουν τον Κάρλες Πουτζντεμόντ σε υπονόμους και ζωολογικούς κήπους

O Κάρλες Πουτζντεμόντ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Gloria Calvi, File

 Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία για την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει με άμεση σύλληψη, έχουν εξαπολήσει οι Ισπανοί. 

Τη πρόθεσή του τη δημοσιοποίησε ο ίδιος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρέπει να είμαι εκεί και θέλω να είμαι εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα το ταξίδι της επιστροφής από την εξορία».

Το νεοκλασικό παλάτι του καταλανικού κοινοβουλίου βρίσκεται μέσα στο πάρκο Παρκ ντε λα Τσιουταντέλα. Για να μην μπει μόνο μία είσοδος στο πάρκο θα είναι ανοιχτή και θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα διαπιστευμένα μέλη του κοινοβουλίου και το προσωπικό τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ασφαλείας, η αστυνομία χτενίζει το κοινοβούλιο ανά δωμάτιο. Επίσης, έχει στείλει δυνάμεις στο υπόγειο του σχεδόν 400 ετών κτιρίου του καταλανικού κοινοβουλίου για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν κρύβεται εκεί κάτω.

Ακόμη έχουν επίσης ερευνήσει τους υπονόμους και οι πράκτορες έχουν σφραγίσει μια πόρτα που συνδέει το κοινοβούλιο με τον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, ο οποίος περιβάλλει το κτίριο από τρεις πλευρές. Τα πλησιέστερα κλουβιά ζώων στο κοινοβούλιο περιέχουν ιπποπόταμους, σκαντζόχοιρους και ύαινες, όπως αναφέρει το Politico.

Ο Πουιτζντεμόντ διέφυγε από την Ισπανία αφού οι αρχές διέταξαν την κράτησή του για τη διοργάνωση ενός παράνομου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία το 2017 και παρά την ψήφιση ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου αμνηστίας τον περασμένο Μάιο, το ένταλμα σύλληψής του παραμένει ενεργό.