ΚΟΣΜΟΣ

Λευκή επιταγή σε Νετανιάχου - Γκάλαντ για τα αντίποινα μετά την αιματηρή επίθεση στο Γκολάν

Λευκή επιταγή σε Νετανιάχου - Γκάλαντ για τα αντίποινα μετά την αιματηρή επίθεση στο Γκολάν

H κηδεία ενός από τα θύματα της επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν με Νετανιάχου και Γκάλαντ να αποφασίζουν ποια θα είναι τα αντίποινα  

AP Photo/Leo Correa

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ η οποία οργανώθηκε μετά το φονικό πλήγμα στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά, καθώς κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες προκειμένου να αποφασιστεί η απάντηση του Τελ Αβίβ στην επίθεση για την οποία κατηγορεί τη Χεζμπολάχ.  

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δώσουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ την εξουσία να αποφασίσουν για την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα της απάντησης του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Yedioth Ahronoth αφού οι υπουργοί διαμαρτυρήθηκαν για τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε το χτύπημα στην Υεμένη την περασμένη εβδομάδα, στη σημερινή συνεδρίαση δόθηκε σε κάθε υπουργό αρκετός χρόνος για να μιλήσει και να πει τη γνώμη του.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ωστόσο, ότι ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ απείχαν από την ψηφοφορία.