ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Ποιοι Δημοκρατικοί ζητούν από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Πιέσεις από κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος να αποσυρθεί από την κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να ζητούν την απόσυρσή του, σύμφωνα με το CNNi είναι οι εκπρόσωποι της Καλιφόρνια, Μαρκ Τακάνο, της Ουάσινγκτον Άνταμ Σμιθ, του Κονέκτικατ Τζιμ Χάιμς, της Νέας Υόρκης Τζο Μορέλ, της Νέας Υόρκης Τζέρι Νάντλερ και της Πενσιλβάνια Σούζαν Γουάιλντ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις την Κυριακή (7/7), τα παραπάνω μέλη της Βουλής των Δημοκρατικών, εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανό πλήγμα στο κόμμα, λέγοντας πως τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι πιθανότητές τους να κερδίσουν ξανά την πλειοψηφία της Βουλής.

Δημόσια έχουν τοποθετηθεί οι εκπρόσωποι Λόιντ Ντόγκετ, Σεθ Μούλτον, Ραούλ Γκριγιάλβα, Άντζι Κρεγκ και Μάικ Κουίγλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μοναδική υποψήφια που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Σε κάθε περίπτωση, η ενδεχόμενη απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα μπορεί να γίνει μέχρι τον Αύγουστο, στο συνέδριο του κόμματος.

Πιέσεις και από τους δωρητές του

Την ίδια ώρα, όμως, μετά την απογοητευτική επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τράμπ, πιέσεις να αποσυρθεί δέχεται τόσο από τους δωρητές του, όσο και από δημόσια πρόσωπα.

Μάλιστα, οι μακροχρόνιοι χορηγοί και υποστηρικτές του προειδοποιούν πως θα αποσύρουν τις χορηγίες τους αν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί.

Ο ίδιος τους χαρακτήρισε «ελίτ» και τόνισε πως υπηρετεί τους απλούς ψηφοφόρους του κόμματος και όχι τους χορηγούς.

Δημόσια έχουν απευθύνει κάλεσμα στον Μπάιντεν να αποσυρθεί ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, καθώς και ο Στίβεν Σίνγκ.

«Δεν κάνω πίσω»

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν με επιστολή του στους Δημοκρατικούς ξεκαθαρίζει πως θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, παρά την ανησυχία για την υγεία του.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις φήμες που διαρρέουν στον Τύπο και αλλού, δεσμεύομαι να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω για αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή, που έχει στα «χέρια» του το CNNi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης