ΚΟΣΜΟΣ

Στίβεν Κινγκ για Μπάιντεν: Ήρθε η ώρα να αποσυρθεί - Υπήρξε καλός πρόεδρος

Στίβεν Κινγκ για Μπάιντεν: Ήρθε η ώρα να αποσυρθεί - Υπήρξε καλός πρόεδρος

Ο Στίβεν Κινγκ

Evan Agostini/Invision/AP

Το όνομά του στη λίστα με τις προσωπικότητες που καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, πρόσθεσε ο διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ. 

«Υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» ​έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) το πρωί της Δευτέρας (8/7).

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος και των μακροχρόνιων χορηγών και υποστηρικτών του για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να νικήσει τον προκάτοχό του τον Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν απευθύνει κάλεσμα στον Μπάιντεν να αποσυρθεί, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ