ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: «Παραμένω στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ»

Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: «Παραμένω στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή με την οποία ξεκαθαρίζει πως θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, παρά την ανησυχία για την υγεία του, έστειλε ο Τζο Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις φήμες που διαρρέουν στον Τύπο και αλλού, δεσμεύομαι να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω για αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή, που έχει στα «χέρια» του το CNNi.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει τις επαφές του με τους Δημοκρατικούς, όπως τονίζει στο CNNi μέλος της προεκλογικής του εκστρατείας, ενόψει μιας κρίσιμης για την υποψηφιότητά του εβδομάδας, καθώς και της συνεδρίασης των εκλεγμένων Δημοκρατικών την Τρίτη (8/7), όπου θα συζητηθεί η στρατηγική που θα χαράξουν μέχρι τις εκλογές.

Την Τρίτη (8/7) αναμένεται να συνεδριάσει επίσης το Κογκρέσο για πρώτη φορά μετά το προεκλογικό ντιμπέιτ, που προκάλεσε νέα ανησυχία για την ικανότητα του Μπάιντεν να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και να καταφέρει να κυβερνήσει για ακόμη τέσσερα χρόνια.

Έκτοτε, οι επικοινωνίες του Μπάιντεν έχουν πάρει «φωτιά», με τον ίδιο να επικοινωνεί προσωπικά με περίπου 20 Δημοκρατικούς με στόχο να τους καθησυχάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Νάνσι Πελόζι είχε δηλώσει πως τα ερωτήματα σχετικά με την επίδοσή του Μπάιντεν στο προεδρικό ντιμπέιτ ήταν «λογικά». Ερωτηθείς για τα σχόλια της Πελόζι, ο Μπάιντεν είπε στο ABC News, «ήταν μια κακή στιγμή. Είχα απλά εξαντληθεί».

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την απόσυρσή του

Παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα, όμως, οι φωνές εντός των Δημοκρατικών που καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ, πληθαίνουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις την Κυριακή (7/7), αρκετά μέλη της Βουλής των Δημοκρατικών, του εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανό πλήγμα στο κόμμα, λέγοντας πως τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι πιθανότητές τους να κερδίσουν ξανά την πλειοψηφία της Βουλής.

Πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνομιλίας, είπαν στο CNNi ότι ο αριθμός των βουλευτών που είπαν ρητά ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό εκείνων που μίλησαν υπέρ της παραμονής του.

Μεταξύ εκείνων που αντιτάχθηκαν στον Μπάιντεν ως υποψήφιος ήταν οι εκπρόσωποι Μαρκ Τακάνο, Άνταμ Σμιθ, Τζιμ Χάιμς, Τζο Μορέλ, Τζέρι Νάντλερ και Σούζαν Γουάιλντ, σύμφωνα με τρεις πηγές.

Πέντε βουλευτές ζήτησαν δημόσια να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα: οι εκπρόσωποι Λόιντ Ντόγκετ, Σεθ Μούλτον, Ραούλ Γκριγιάλβα, Άντζι Κρεγκ και Μάικ Κουίγλι.

CNNi: Kayla Tausche, Betsy Klein | Biden tells Hill Democrats he is staying in the race

ΔΗΜΟΦΙΛΗ